Visa studentum.se som: Mobil

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Åbo Akademi
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Vasa
3-5 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Vasa
Sista ansökan: 2021-03-31
student står och arbetar vid en maskin

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Utbildningslinjen för slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Du ser det som en självklarhet att skapa med händerna, välja råvaror du känner till och göra medvetna val i din vardag. Du vill vara med och skapa hållbara förutsättningar för både nuvarande och kommande generationer. De forskningsbaserade studierna i slöjdvetenskap och hushållsvetenskap ger dig möjlighet gräva djupare i dessa frågor. Samtidigt är utbildningen praktisk till sin natur och du får utlopp för din kreativitet, vare sig det gäller att tillverka din egna produkt eller planera och tillaga hälsosamma måltider.

I utbildningen blickar du både bakåt för att ta tillvara värdefulla traditioner och framåt för att utvecklas som innovativ problemlösare. Studierna sträcker sig från bland annat ämnesrelaterad teknologi och digitalisering till välmående och hälsa både ur ett individ- och samhällsperspektiv. Inom utbildningarna utmanas traditionellt genustänkt.

Huvudämnen

I ansökan väljer du mellan huvudämnena hushållsvetenskap och slöjdvetenskap. Du som vill bli lärare väljer pedagogiska studier för ämneslärare som biämne. Du som har andra planer än lärarbanan kan fritt välja biämne bland Åbo Akademis andra intressanta utbildningslinjer för att profilera dig för din kommande yrkeskarriär. Genom olika samarbetsavtal har du även möjlighet att välja kurser vid andra universitet inrikes och utrikes.

Arbetslivet för dig som expert inom slöjdvetenskap eller hushållsvetenskap

Ditt val av biämnen så som exempelvis ekonomi, masskommunikation, hälsovetenskap eller etnologi – gör att alternativen på arbetsmarknaden är så gott som oändliga. Du kan bland annat jobba som ämneslärare i slöjd eller huslig ekonomi inom olika utbildningsstadier. Många utexaminerade arbetar även som egenföretagare eller som aktörer och sakkunniga inom organisationer och företag i till exempel kultur- och mediabranschen.

Bonus: Åbo Akademi erbjuder också intressanta karriärmöjligheter inom forskning.

För mer information om Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Till utbildningslinjen för slöjdvetenskap och hushållsvetenskap (Vasa) har du möjlighet att bli antagen på basis av något av följande:

  • finländsk studentexamen (eller IB-, EB-, RP-/DIA-examen)
  • urvalsprov
  • avlagda studieprestationer vid Öppna universitet (Öpuleden)
  • avlagda studier inom samma område (överflyttning)

Språkkrav

Åbo Akademi är ett svenskspråkigt universitet och alla som studerar inom våra svenskspråkiga utbildningar behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska innan de inleder sina studier.

Mer information

Mer information om behörighet och ansökan hittar du på Åbos Akademis webbsida.

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Jämställdhet, likabehandling och mångfald

Åbo Akademi är hela Finlands svenska mångvetenskapliga bildningsuniversitet med campus i Åbo och Vasa. De bidrar till samhället med bildning, utbildning och ny vetenskaplig kunskap. Åbo Akademis forskning och utbildning är internationellt erkänd, och genom gränsöverskridande samarbeten fungerar de som...


Läs mer om Åbo Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åbo Akademi

Domkyrkotorget 3
20500 Åbo


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap från Åbo Akademi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: