Videoreportage
Ämneslärarprogrammet inriktning grundskolans årskurs 7-9 ingång idrott och hälsa

I Ämneslärarprogrammet varvas ämnes- och ämnesdidaktiska studier, utbildningsvetenskap och verksamhetsförlagd utbildning. Ämnesstudierna i idrott och hälsa ger dig bland annat kunskaper om humanbiologi, friluftsliv, rörelse, hälsa och idrottskultur. De ämnesdidaktiska studierna sätter fokus på lärande och hur lärande organiseras i klassrummet. Studierna i utbildningsvetenskap förbereder för yrkesrollen som lärare. De behandlar bland annat skolans organisation, undervisning, lärande, ledarskap, betygsättning och sociala relationer.
Kontakt med arbetslivet
En del av yrket lär du dig bäst i verksamheten på en skola. I den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) får du bland annat lära dig att planera, genomföra och utvärdera undervisning. Vi hjälper dig när du ska välja VFU-placering. Vanligtvis genomförs VFU vid en grundskola i närheten av din hemort.
Studera utomlands
Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. Du kan också göra din VFU/praktik utomlands inom lärarutbildningen. En eller två terminer som utbytesstudent eller genomförd verksamhetsförlagd utbildning inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.
Kommande starter
Efter studierna
En ämneslärarexamen ger dig möjlighet att ansöka om lärarlegitimation och arbeta som lärare med undervisning. En examen med inriktning mot 7-9 ger behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4-6 och 7-9, i de ämnen som ingår i examen. Men en lärarutbildning öppnar också dörrarna till andra arbetsuppgifter inom privat och offentlig verksamhet.
Hur ser arbetsmarknaden ut?
Den framtida arbetsmarknaden som lärare ser ljus ut! Om du idag satsar på en lärarutbildning kommer du om några år att ha goda möjligheter till ett meningsfullt, omväxlande och stimulerande yrke som ger dig möjlighet till nya utmaningar och glädjeämnen varje dag.
Examen
Ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9, omfattande 240 eller 270 högskolepoäng.
Så ansöker du
Grundläggande behörighet + Engelska 6, Idrott och hälsa 1, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
Examen & Intyg
Ämneslärarexamen
Intresseanmälan
Välkommen till Högskolan Dalarna
Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...