Konst- och kulturutbildning

Musikerutbildning på deltid

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
25 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
25 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Musikerutbildning på deltid

Detta är en utbildningsmöjlighet för dig som vill deltidsarbeta och samtidigt utveckla din spelskicklighet och musikalitet. Du spelar gitarr, keyboard, bas, blås eller trummor/slagverk och får hjälp av professionella musiker/pedagoger att utveckla dig på ditt instrument och på notläsning. Vi övar improvisation, puls och timing i olika typer av ensembler. Efter avslutande studier har du utvecklats som musiker och erövrat kunskaper som gör det möjligt att direkt söka till Kulturamas musikerutbilning på heltid.

Vår undervisning

Du kommer få möta och inspireras av olika musikvärldar, stilar och konstellationer. Allt det här gör att ditt eget musicerande breddas och du kommer att utvecklas både i ditt solo- och ensemblespel. Det senare är en viktig del i utbildningen för du kommer regelbundet att få uppträda tillsammans med dina klasskamrater på olika scener i Stockholm.

Under ledning av våra professionella pedagoger, som alla är yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musiker och artist, samtidigt som du utvecklas på ditt huvudinstrument.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Vi på musikerutbildningen har tillgång till ensemblesalar för musik, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basundervisningssalar, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas musikerutbildning på heltid eller annan musikutbildning.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns flertalet olika utbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över de estetiska gränserna. Vi har också bra kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister och du kommer att få många chanser att uppträda och visa vad du kan redan under din utbildning. Musikerutbildningen förbereder dig för att kunna jobba direkt i branschen eller studera vidare vid Musikhögskolan/SMI.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan och antagningsprov

Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida, kulturama.se. När du lämnat in din ansökan får du mer information om provet. Provet är digitalt och du blir också intervjuad av juryn.

Förkunskaper och behörighet

Grundläggande kunskaper på ditt huvudinstrument.

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

På CSN kan du söka studiebidrag, studielån och merkostnadslån som är till för att finansiera terminsafgiften. Läs mer på csn.se

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Musikerutbildning på deltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan och antagningsprov

Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida, kulturama.se. När du lämnat in din ansökan får du mer information om provet. Provet är digitalt och du blir också intervjuad av juryn.

Förkunskaper och behörighet

Grundläggande kunskaper på ditt huvudinstrument.

Gymnasieskola eller motsvarande utbildning, alternativt viss yrkeserfarenhet.

Kostnader

Terminsavgift:

25900 kr / termin

CSN berättigad utbildning med rätt att söka merkostnadslån för att finansiera terminsavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikerutbildning på deltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights