Visa studentum.se som: Mobil

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Fastighetsakademin
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
2,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-22 - Göteborg
Sista ansökan: Ansök innan den siste maj 2022
Teknisk Förvaltare

Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

Läser du till Fastighetsförvaltare får du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som krävs för att kunna ta ett strategiskt ansvar för drift, underhåll och utveckling av ett fastighetsbestånd. Du har även många både interna och externa kontaktytor. Som fastighetsförvaltare är du spindeln i nätet internt och har även en god dialog med hyresgäster, leverantörer och entreprenörer. Samtidigt som att ekonomin planeras ansvarsfullt och långsiktigt. Fastighetsbranschen går mot en grönare framtid och har därför ett stort behov av medarbetare med expertis inom miljömedvetna val och optimering av resurser. Utbildningen ger en därav goda kunskaper inom energieffektivisering. Rollen som fastighetsförvaltare rymmer intresse och erfarenhet av både teknik och juridik, såväl som ekonomi och affärsutveckling. En bred, varierande och mycket stimulerande roll.

Efterfrågan på fastighetsförvaltare är fortsatt stor och så också utbudet av yrkesmöjligheter, såsomfastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör m.fl.

För mer information om Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Fastighetsakademin?

Behov på arbetsmarknaden

Samarbete med branscher

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighets- och energitekniker görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.

BEHÖRIGHETSKRAV

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter utbildningen till Teknisk Förvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som teknisk förvaltare, fastighetsingenjör, fastighetsförvaltare, projektledare, driftsansvarig, energistrateg, underhållschef, energiingenjör, driftingenjör, VVS-ingenjör m.fl.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Utbildningens innehåll

KURSINNEHÅLL

 • Byggnadsteknik och - fysik
 • Installationsteknik
 • Kyl- och värmepumpsteknik
 • Elteknik
 • Styr- och övervakningssystem
 • Energioptimering och effektivisering
 • Underhållsteknik
 • Företagsekonomi
 • Investeringskalkylering
 • Juridik
 • Hyresrätt
 • Upphandling och entreprenadjuridik
 • Fastighetsföretagande
 • Projektledning
 • Ledarskap och kommunikation
 • LIA 1 - Fastighetsföretagande
 • LIA 2 - Teknik
 • Examensarbete

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Oliver
Jag har studerat till fastighetsingenjör på Fastighetsakademin under 2019-2021. I efterhand när jag blickar tillbaka på mina 2 år i skolan känner jag mycket stolthet, tacksamhet och glädje att jag tog steget och började studera till fastighetsingenjör på den här fantastiska skolan. Vill du som läser detta lära dig så mycket som möjligt under en ...
Visa mer
Sara
En relevant utbildning med teknisk bredd för den som vill arbeta med fastigheter (och branschen har ett stort anställningsbehov)! Utbildningen ställer höga krav på studenterna men erbjuder också kunniga lärare och det engagemang och extra stöttning som ibland kan behövas. Något jag verkligen uppskattar är att skolan lyckas vara både profession...
Visa mer
Per-Ola Åkerman
Jag har länge velat arbeta med människor och fastigheter och det får man i fastighetsbranschen! Jag fick information om Fastighetsakademin från en kund som gick på skolan i mitt tidigare egna enskilda företag, jag började genast att leta information om Fastighetsakademin. Jag har nu snart gått första året på utbildningen Teknisk Förvaltare och...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 131 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fastighetsförvaltare med teknisk inriktning från Fastighetsakademin, fyll i följande uppgifter: