Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Byggingenjör - Teknik och arkitektur

Malmö universitet, i Malmö
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Om du lyfter blicken över horisonten och betraktar allt som människan skapat så ser du på sådant som byggnadsingenjörer varit inblandade i. Vi byggnadsingenjörer bygger hus och hem, vägar, broar och hamnar. Vi ser också till att det som byggs håller och är funktionellt. Vi väljer material och tekniska lösningar med stort ansvar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för de som bor eller verkar i våra byggnadsverk. Det vi skapar gör avtryck i många generationer. Som byggnadsingenjör väntar en palett av spännande arbetsgivare och intressanta yrkesroller. Du kan exempelvis fördjupa dig i avancerade hållfasthetsberäkningar, skapa hälsosamma och behagliga inomhusmiljöer eller leda komplexa byggprojekt. Du kan bli konsult, byggnadsentreprenör eller förvaltare. I vår bransch finns en plats för alla. För att trivas på våra utbildningar tror vi att du ska ha ett intresse och en fallenhet för ämnen som matematik och fysik men också för att beskriva och visualisera. Du gillar förmodligen att jobba tillsammans med andra ingenjörer, arkitekter och övriga aktörer i byggprocessen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c eller Matematik D. (Om du saknar behörighet kan Naturvetenskapligt/tekniskt basår vara ett alternativ för dig)

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Malmö universitet
Hjälmaregatan 1
205 06 MALMÖ

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar.

Highlights