Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

Basis konstskola
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: Höst och vår - Stockholm
Inredning och design- för dig som vill bli Inredningsarkitekt, produkt eller industridesigner

Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

Basis utbildning för Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år är förberedande eftergymnasial utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom inredning, rumslig gestaltning, formgivning och produktdesign i syfte att söka högskoleutbildning. Undervisningen är schemalagd och lärarledd med moment av självständigt arbete. 

Våra lärare och utbildningens upplägg

Våra lärare är alla yrkesverksamma inredare, designers och konstnärer med lång  pedagogisk erfarenhet. Utbildningens upplägg bygger på olika inrednings och design moment som fördjupas i form av blockundervisning. Det självständiga arbetet är kopplat till olika kursmoment och handleds och redovisas tillsammans med utbildningens huvudlärare. Genom hela utbildningen ges regelbundet konstundervisning som syftar till att utveckla elevens seende och känsla för form, rum, färg och förmåga till visuell gestaltning. Utbildningen ger en god grund för att söka högskolestudier inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning, arkitektur, produktdesign, industridesign och scenografi m.m.

Tider

Av utbildningens totalt 1200 timmar är 700 lärarledda och 500 eget arbete. Det egna arbetet ingår i kurser och delmoment som redovisas tillsammans med huvudläraren. Utbildningen är lagd på 2 terminer, höst och vår. Du studerar må-fr 09.00-16.00.

För mer information om Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Du är välkommen att ansöka fram till terminsstart.

Ansökan sker på skolans hemsida. 

Behörighetskrav

Den sökande skall ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller skall på annat sätt bedömas kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Arbetsprover

En komplett ansökan består av 3 dokument: id-handling, gymnasiebetyg och en pdf där arbetsproverna är samlade, men där sökandes namn inte framgår ( de sökande anonymiseras vid bedömningen) Arbetsproverna består av fem bilder, tre valfria arbeten och två teckningar, varav en skall vara en studie av en miljö.Ansökan mailas till inredningdesign(snabel-a)basis.se, max 10 Mb/mail. Mailet skall döpas till den sökandes och utbildningens namn.

Kursinnehåll

  • Produkt, Möbel och Inredning
  • Konstundervisning
  • Material och tekniker
  • Presentationsteknik

Examen & Intyg

Studieintyg utfärdas vid fullgjord utbildning.

Kostnader

Inredningsskolans avgift är 28 000 kr per termin exl 2000 kronor i anmälningsavgift. Terminsavgiften betalas in vid 8 tillfällen under året. Du som söker studiemedel kan också söka merkostnadslån hos CSN som täcker en större del av kursavgiften.

Fortsatta studier

Högskoleutbildning inom inredningsarkitektur, arkitektur, produktdesign och industridesign.

Basis konstskola

Basis konstskola bedriver utbildning på eftergymnasial nivå inför högskola och andra högre studier inom de konstnärliga yrkesområdena. Har du ett intresse för konst, design och kultur är Konstskolan Basis perfekt för dig. I ett gammalt hus från 1700-talet på Söder i...


Läs mer om Basis konstskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Basis konstskola

Folkungagatan 147
116 30 Stockholm

Tel: 08-6424413
Mobil 070-7713401
www.basis.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Alicia Happy Ahlström

Min tid på Basis har utvecklat mig otroligt mycket. När jag började hade jag en luddig idé om vad jag kanske ville göra och tyckte var intressant, och när året var slut så hade jag en bra portfölj, goda kunskaper, vänner för livet, en ny inriktning i min karriär och ett antagningsbesked till kandidatprogrammet i industridesign på Konstfack. ...

Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år från Basis konstskola, fyll i följande uppgifter: