Folkhögskoleutbildning

Photoshop – Digital bildbehandling

Längd
15 veckor
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-06-30
Utbildningsform
Distans
Längd
15 veckor
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-06-30
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Photoshop – Digital bildbehandling

Lär dig Photoshop

En kurs för dig som vill kunna använda Photoshop för att ändra på bilder, fixa till foton eller kanske skapa helt egna alster. Materialet är anpassat så att även nybörjare lätt kan hänga med.

I den här kursen får du lära dig Photoshop från början till slut.

Kursen består av totalt 17 lektioner där vi går igenom alla verktyg och funktioner du som vanlig användare behöver känna till. När du är klar kan du göra i stort sett vad du vill med programmet och dina bilder! Vi går igenom allt från praktiska fotografi-funktioner till konstnärliga effekter.

Kursmaterialet finns på nätet. Det är pedagogiskt utformat och går i lugn takt och med tydliga exempel igenom exakt hur Photoshop fungerar, så även de som kanske inte är så vana vid datorer lätt kan hänga med.

Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet så du får nöta in dina kunskaper.

För mer information om Photoshop – Digital bildbehandling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-06-30

Innehåll och upplägg

Om programmet Photoshop

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet samt programmet Photoshop.

Jag skickar info om hur du billigast skaffar den nyaste versionen av Photoshop strax innan kursen börjar. Den heter Photoshop CC och säljs i "prenumerationsform" som kostar c:a 120 kr i månaden (priset fluktuerar med Eurokursen). Då har du alltid tillgång till de senaste uppdateringarna. Den köps via nedladdning direkt från tillverkaren (www.adobe.se). Observera att det vanligtvis är en ett år lång bindningstid vid prenumerationen.

Men om du redan har Photoshop sen tidigare så kan du använda det istället, dock som äldst version Photoshop CS6 från år 2012.

(Observera att Photoshop Elements inte går att använda i den här kursen! Elements är en "light-version" som saknar många av de verktyg och funktioner vi går igenom.)

Plats för kursen

Kursen har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams, som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så ni som deltagare uppmuntras att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.

Målsättning

Efter utbildningen kan deltagaren grunderna i Photoshop. Deltagaren kan även använda och kombinera avancerade verktyg och funktioner.

Kostnader

350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Sverigefinska folkhögskolans Facebook


Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Photoshop – Digital bildbehandling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Sverigefinska folkhögskolan - Svefi

Webbplats: svefi.net Sverigefinska folkhögskolan, "Svefi," ligger mitt på torget i Haparanda i norra Sverige, precis på gränsen till Finland och systerstaden Tornio. Svefi bildades 1973, och på den tiden var syftet att ge just sverigefinnar möjlighet att studera på finska. Det...

Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar.

Highlights