Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs: Musiker

Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs: Musiker

Allmän kurs: Musiker

Allmän kurs: Musiker är för dig som vill öva, spela ditt instrument och lära dig mer om musik tillsammans med de övriga musikdeltagarna. Samtidigt får du komplettera dina betyg så du får behörighet att läsa på gymnasie- eller högskolenivå. Men det går precis lika bra att bara läsa de behörighetsgivande ämnen som intresserar dig!

I utbildningen ingår ett brett urval av musikämnen såsom huvudinstrument, bi-instrument, musikteori, gehör, ensemble, körsång och ljudteknik. Och du får naturligtvis spela och jobba med musik både inför och under skolans många evenemang, så du kommer att få gott om konsertvana och praktiska erfarenheter att gå vidare med.

För dig som redan har gymnasie- eller yrkesskolebehörighet finns Musiker även som profilkurs samt eftergymnasial yrkesutbildning.

För mer information om Allmän kurs: Musiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

 • Klassrum
 • Haparanda

Så ansöker du

— Minst 18 års ålder (men i vissa fall ges dispens).
— Antagningsprov: Du kallas till ett prov. Det består av ett spelprov samt en intervju och sker antingen på Svefi i Haparanda eller över nätet. (Om ditt antagningsprov sker på Svefi har du möjlighet att bo på vårt vandrarhem under provtiden. Priset är då 200 kr för två nätter. Ta med egna lakan.
— För dig som vill läsa på gymnasial nivå gäller även följande: du har slutfört grundskolan eller slutfört minst ett års heltidsstudier på en folkhögskolas Allmänna kurs där dina ämnen motsvarar grundskolans årskurs 9. Detta innebär att du har åtminstone godkänt betyg (eller motsvarande omdöme) i följande ämnen på en nivå som motsvarar årskurs 9:

 • Svenska eller Svenska som andraspråk
 • Engelska
 • Matematik
 • Samhällskunskap

Mer info

Skolan, boende och CSN

Sverigefinska folkhögskolan ligger mitt på torget i Haparanda, en lugn småstad alldeles på gränsen till Finland och den finska systerstaden Torneå. Som studerande har ni tillgång till skolans lokaler även på kvällar och helger.

Och du är välkommen att bo på vårt vandrarhem under din tid hos oss. Vandrarhemmet ligger bara tvärs över torget från skolans huvudbyggnad, och i varje rum ingår eget badrum samt gemensamt wifi, kök och tvättstuga. Du kan ange att du vill ha ett rum på vandrarhemmet i samband med att du ansöker till en utbildning.

Utbildningen är CSN-berättigad och läses på heltid.

Gemenskapen

Studierna på Svefi präglas av gemenskap: utöver era egna ämnen förekommer det även gemensamma föreläsningar, friluftsdagar, workshops, valfria tillvalsämnen, tillställningar och mycket annat!

Det finns dessutom en grupp där representanter från alla utbildningar kan ta upp frågor inom skolan och planera egna evenemang, t. ex. att anordna en egen konsert, resa till Jokkmokks årliga marknad, eller varför inte bowling i Torneå?

Målsättning

Du beräknas ha uppnått följande:

 • Du har förbättrat dina baskunskaper i allmänna ämnen och/eller uppnått behörighet till vidare studier på högskolenivå.
 • Du har förstärkt din personliga utveckling.
 • Du känner till grunderna i spelteknik och interpretation på ditt huvudinstrument.
 • Du har goda kunskaper om spel i olika musikgenrer.
 • Du har grundläggande kunskaper i musikteori, gehörsdiktat (plankning) och notläsning.
 • Du har konsertvana och en grundläggande förståelse för scenframträdande.

Kostnader

Material- och teknikavgift

2000 kr per termin. (Avgiften avser 100% studietakt.) I avgiften ingår försäkringar, studiebesök, en del studiematerial och liknande. Du får en faktura för höstterminen i samband med att du tackar ja till din studieplats. Sedan får du en faktura för vårterminen när den börjar närma sig. Du köper din egen kurslitteratur och får en lista på de böcker du behöver.

Sverigefinska folkhögskolans Facebook


Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs: Musiker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Sverigefinska folkhögskolan - Svefi

Webbplats: svefi.net Sverigefinska folkhögskolan, "Svefi," ligger mitt på torget i Haparanda i norra Sverige, precis på gränsen till Finland och systerstaden Tornio. Svefi bildades 1973, och på den tiden var syftet att ge just sverigefinnar möjlighet att studera på finska. Det...

Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar.

Highlights