Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Haparanda
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2022-08-22 10:00 - Haparanda
Sista ansökan: 2022-04-15

Allmän kurs

I våra allmänna utbildningar får du studera de gymnasie- eller grundskoleämnen du saknar behörighet i.

På så vis får du komplettera dina betyg, vilket ger dig möjlighet att gå vidare till studier på högre nivå – exempelvis gymnasium eller högskola. Men det går precis lika bra att bara läsa de ämnen som intresserar dig!

Du väljer själv vilka ämnen du vill studera och skapar din egen studieplan.

Du kan dessutom blanda dina studier med en mängd olika inriktningar. Det är bara att ansöka till den som passar dig bäst!

Allmänna kurser läses vanligtvis på 1 – 3 år på heltid här på Svefi. Men folkhögskoleutbildningar är väldigt flexibla, så de går att ändra efter just dina behov. Hör med kontaktpersonen om du funderar på något!

Allmän kurs finns även på distans.

För dig som läser utbildningen på plats har vi både restaurang och boende för en trygg och komplett studiemiljö.

För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du kan ansöka till utbildningen på Sverigefinska folkhögskolans webbplats, svefi.net

Antagningsvillkor:

  • Minst 18 års ålder.

Innehåll:

I Allmän kurs läser du de grundskole- eller gymnasieämnen du vill komplettera dina betyg i. Men det går precis lika bra att läsa ämnen bara för att de intresserar dig!

Allmän kurs - Olika inriktningar

  • Ljudteknik
  • Ljudteknik för synskadade
  • Musiker
  • Prova på musik
  • Scenljus
  • Singer/Songwriter
  • Sång
  • Vårdbiträde

Målsättning

Målet är att du efter slutförd kurs har gett dig själv möjligheten att söka vidare till studier på högre nivå, om det är ditt intresse. Men det går precis lika bra att läsa ämnen bara för att de intresserar dig!

Varför välja Sverigefinska folkhögskolan?

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, ligger vid torget i den lugna småstaden Haparanda, ett stenkast från det lantliga men samtidigt bara en kort promenad från gränsen till Finland och den betydligt större systerstaden Torneå – så det finns litet av varje, inklusive både IKEA och Jysk för dig som är nyinflyttad!

Svefi är perfekt för dig som söker en solid utbildning, ombyte, eller som bara vill kunna studera i lugn och ro. Skolan är något av en egen liten värld med sina konstfyllda lokaler, en prisbelönad lunchrestaurang på innergården, och ett vandrarhem med studentboende tvärs över torget. Miljön i stort är även den litet speciell, med intensiva årstider, midnattssol hela sommaren och kolsvarta vinterdagar. Väl värt att uppleva!

För mer info om skolan, besök webbplatsen svefi.net.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Däremot tillkommer en material- och teknikavgift om 1800 kr per läsår. I den avgiften ingår studiematerial, teknik, försäkringar, studiebesök, m. m.

Observera att Allmän kurs med en särskild inriktning kan ha en annan kostnad! Du hittar mer om kurserna på svefi.net

Sverigefinska folkhögskolans Facebook


Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

Erik
Jag rekommenderar inte den allmänna linje lärarna var kränkande och delar för mycket privat för elever och framför elever jag blev kränkt ett antal fler gånger under min tid här. Dem borde lära sig skillnad på skolan och privat och vara väldigt försiktiga vad dem säger och skämtar om och det är också väldigt mycket stök i klassrummen. Annars ...
Svefi Kommentar:
Hej Erik! Det var illa att du upplever dig kränkt i klassrummet. Det är något vi ser allvarligt på, och vi tycker du gärna kan kontakta vår rektor eller studierektor med ärendet. Det går naturligtvis bra att kontakta dem även om du inte fortsätter med din utbildning under det kommande läsåret. Vi följer Studeranderättsliga rådets rutiner för kla...
Visa mer
Elev på Svefi
Fått mycket hjälp härifrån och trivs väldigt bra. Det är också ganska lugnt och lärarna här är schysta. När det är evenemang/fest här så vill man alltid gå. Rekommenderar den här skolan till folk som vill få hjälp med sina studier eller plugga något helt nytt.
Recensioner
Recensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
SMS
Telefon
Mail