Visa studentum.se som: Mobil

Illustration - distans

Leksands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
15 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 4 september 2021 - Distans
Sista ansökan: 16 maj 2021

Illustration - distans

Illustration idag är ett brett ämne med både statisk och rörlig bild. Det tar tid att hitta sin unika ”röst” och det är precis det vi lägger fokus på i den här distanskursen.

En distanskurs för dig som har siktet inställt på att bli illustratör, men också för dig som redan är i yrket men vill ta nästa steg. Med din unika stil som utgångspunkt ger vi dig praktiska och teoretiska kunskaper som du behöver för att stärka ditt eget varumärke, för att kunna arbeta konceptuellt och på uppdrag för kund.

Om kursen

Under kursen kommer vi utgå ifrån grunderna i bildberättande, bildanalys och teori. Med noggrant utvalda uppgifter får du med dig både bredd och djup. Allt med utgångspunkt från ditt eget uttryck, stil och manér. Vi går också igenom illustratörens yrkesroll, att arbeta mot uppdrag och hur man stärker sitt eget varumärke.

Kursen upplägg

Den här distanskursen är 15 veckor med två obligatoriska fysiska träffar i Leksand. Vid den sista träffen avslutas kursen med en gemensam utställning. Studietakten är 50%. Genom vår digitala plattform får du dina uppgifter, har kontakt med lärare och de andra kursdeltagarna mellan träffarna. Du kommer att ha en eller två veckor på dig för varje uppgift i kursen. Uppgiften lämnas in till din lärare via skolans digitala plattform och du får personlig feedback på alla uppgifter.

Kursen är kostnadsfri, men du betalar för ditt arbetsmaterial, resor, boende och mat under de fysiska träffarna.

I veckan för kursstart får du inlogg till vår digitala plattform. För att kunna gå kursen behöver du tillgång till dator med kamera och mikrofon samt en bra internetuppkoppling.

Fysiska träffar i Leksand och kostnad

De fysiska träffarna i Leksand är i två dagar med en övernattning. Datum för de fysiska träffarna är:
4 - 5 september 2021
18 - 19 december 2021

Förkunskaper och egen utrustning

Du behöver gymnasiekompetens eller motsvarande samt grundläggande kunskaper i Photoshop och gärna Illustrator. Om du inte redan har tillgång till programmen kan du skaffa det till ett väldigt reducerat studentpris under kursen. Du har din egen laptop och gärna en ritplatta.

För mer information om Illustration - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad för halvtidsstudier.

Leksands folkhögskola Facebook

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa, dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, detaljhandel, e-sport, personlig utveckling och kärnämnen. Boende, huvudbyggnaden med reception, klassrum, matsal och huset med alla verkstäder ligger...


Läs mer om Leksands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Illustration - distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 33 Leksand

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 65 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Illustration - distans från Leksands folkhögskola, fyll i följande uppgifter: