Visa studentum.se som: Mobil

Leksands folkhögskola

Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa, dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, detaljhandel, e-sport, personlig utveckling och kärnämnen. Boende, huvudbyggnaden med reception, klassrum, matsal och huset med alla verkstäder ligger kringbyggda som en liten by. Fördjupa dina kunskaper och utforska ditt konstnärliga uttryck! Här får du möjlighet till en tid fylld av överraskande möten som stärker och lyfter din utveckling.

Våra utbildningsansvariga, lärare och gästlärare har stor kompetens, lång erfarenhet och en nyfikenhet på utvecklingen inom sina områden. Tillsammans med eleverna ansvarar de för att utbildningen ger varje studerande möjlighet att uppnå sitt mål utifrån sina förutsättningar. För att möta all kreativitet och energi är verkstäder och andra lokaler tillgängliga dygnet runt.

Att göra utanför studierna

Det finns en hel del att göra på kvällar och helger. Ofta är det eleverna själva som tar initiativ. Till exempel träning i träningshallen på skolan, eller soppkväll då t.ex. eleverna på någon av utbildningarna visar bilder och berättar om projekt, studieresor eller något annat. Från skolan är det bara en tio minuters promenad till Leksands centrum med bio, restauranger, caféer och ett vackert välfyllt kulturhus med bibliotek. Leksand är inte stort, allt är nära…

Undervisningen är som på alla folkhögskolor, kostnadsfri och du betalar bara för ditt eget material.


För mer information om Leksands folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Leksands folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Leksands folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 33 Leksand

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 64 recensioner.

Douglas
(5)
På Designutbildningen fick vi lära oss om olika designtekniker och fick en gästlärare varje vecka inom olika områden. Man fick hitta något man själv brann för och sedan rikta in sig på det i slutet av kursen. Kursen var otroligt bra och skolan har en bra sammanhållning inte bara i klassen utan över hela skolan.
Filippa Norell
(5)
Efter två år på design har jag lärt mig övergripande kunskap om de olika designfälten. Jag har valt en inriktning och vet vart jag vill fortsätta min utbildning. Viktigast av allt har jag funnit en trygghet i mig själv och min omgivning, träffat inspirerande och motiverande människor och haft väldigt kul!
Lisa
(5)
Jag har gått ett år på utbildningen och den har varit superbra. Under höstterminen har vi haft flera olika gästlärare och kurser som ger en en bra inblick i Designvärlden och under vårterminen håller vi på med arbetsprover som intresserar oss mest. Jag har haft en jättefin tid i Leksand och kan varmt rekommendera utbildningen!
Beställ information

För att få mer information om Leksands folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 64 recensioner.