Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Recensioner av Leksands folkhögskola

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 65 recensioner.

Nicole Fors

Kreativt Entreprenörskap har varit som att hitta hem efter att i många år känt andra utbildningar varit för teoretiska, för fyrkantiga och för icke-formbara för mig som person. Tillsammans med fantastiska, engagerade mentorer/föreläsare och en välselekterad grupp elever blir Kreativt Entreprenörskap en dynamisk och nyansrik plattform för utveckl...

Visa mer
Douglas

På Designutbildningen fick vi lära oss om olika designtekniker och fick en gästlärare varje vecka inom olika områden. Man fick hitta något man själv brann för och sedan rikta in sig på det i slutet av kursen. Kursen var otroligt bra och skolan har en bra sammanhållning inte bara i klassen utan över hela skolan.

Filippa Norell

Efter två år på design har jag lärt mig övergripande kunskap om de olika designfälten. Jag har valt en inriktning och vet vart jag vill fortsätta min utbildning. Viktigast av allt har jag funnit en trygghet i mig själv och min omgivning, träffat inspirerande och motiverande människor och haft väldigt kul!

Lisa

Jag har gått ett år på utbildningen och den har varit superbra. Under höstterminen har vi haft flera olika gästlärare och kurser som ger en en bra inblick i Designvärlden och under vårterminen håller vi på med arbetsprover som intresserar oss mest. Jag har haft en jättefin tid i Leksand och kan varmt rekommendera utbildningen!

Simon Almén

Inte nog med att det är viktigt att vara utbildad. Jag skulle våga påstå att det är ännu viktigare att kunna kommunicera och samla kunskaper inom dina karriärsval. Vi har en enormt begåvad och insatt lärare som jobbat många år inom branschen och vet vad han pratar om. I denna utbildning ingår inte bara den allmänna kursen (gymnasiestudier), ...

Visa mer
Simon

Orden "Folkhögskola" och "Omdöme" kan ibland tolkas som "inte riktigt högskola" och "inte riktigt betyg" - Det var min tänkte när jag fick höra orden för första gången. Och det är det ju ioförsig lite sant. Men faktum är att det kan vara lite både och - beroende på vad du själv är ute efter. Här finns ett brett spektrum av inriktningar a...

Visa mer
Ngised

Bra utbildning för dig som har intresset för design, här kan du testa på och känna efter vilken sorts design du vill gå vidare med.

Martin

Leksand Allmän ska du välja om du bor här i närheten, och vill öppna sinnen och träffa och lära känna andra från hela Sverige som vill förverkliga sina drömmar, inom konst och design. Leksand Allmän är också för dig som vill se Dalarna på riktigt, för dig som vill någonting och åka någonstans. Att gå på Allmän är som att ÅKA OFF-PISTE! En uppigg...

Visa mer
Larra

Allmän är verkligen guld värd att gå, man får träffa sköna människor och lärarna är guld värda och maten till och från är restaurang klass... rekommenderar du som är vilsen i själen att verkligen söka dig hit till Leksands folkhögskola och hitta din plats och få expert hjälp 🤗

Lina

Lyhörda och hjälpsamma lärare. Bra lokal att studera i. Riktigt god mat serveras. Samt en rik miljö runtomkring med vatten och skog. Samt en liten by nedanför skolan med gamla anor.

Sandra

Familjär stämning, hjälp att utvecklas från där man själv är, bra och kunniga lärare, fina välutrustade verkstäder, trevligt internat, kanonfin mat. Tveka inte- ansök!

Malin

Jag har drivit företag i 22 år som enskild firma, handelsbolag och AB. Trots min erfarenhet att driva eget, kändes det så inspirerande att få en möjlighet att verkligen få analysera sitt företag/ affärsidè på djupet. Kan varmt rekommendera utbildningen, med lärare som själva har lång erfarenhet av företagande!

Leif Grytenius

Kreativt entreprenörskap är en utbildning som fått mig att växa som såväl person som företagare. Nu känner jag en större trygghet i vilka som är mina kunder, varför de ska handla av mig och hur jag ska nå ut til dem. Min tro på min egen förmåga har också ökat. Det är lätt att växa på Leksands folkhögskola. Nu menar jag såväl bildligt som boks...

Visa mer
Jennieal

Det var vad jag gjorde när jag anmälde mig till metallutbildningen på Leksands folkhögskola. En utbildning leder inte alltid till nytt arbete och visst innebär det uppoffringar, främst ekonomiskt, men jag har fått något mer värdefullt på köpet i kunskap, kontaktnät och självförtroende. Man kan det man vill.

Sara

Här får man lära sig allt som är bra att kunna om man funderar på att läsa vidare på någon utbildning inom design eller liknande utbildningar där konstnärlig förmåga behövs. Vi lär oss allt från den grundläggande designprocessen till mer specifika grejer som rumslig gestaltning, 3D-programmet Rhinoceros och lite konsthistoria. Det jag har lärt m...

Visa mer
Sophia

Otroligt lärorik och spännande utbildning. Man får prova på allt från kroki till industridesign, hitta sin nisch och utvecklas på sitt sätt tillsammans med många fantastiska människor!

designelev

Bra utbilding! Har utvecklat mig mycket detta året och stämningen på skolan är väldigt bra. Vi har fått testat massor med olika saker, jag har lärt mig alla datorprogrammen och lärt känna massor av mysiga människor!

Linnéa

Jättebra utbildning där man får möjlighet att utvecklas och prova nya saker inom design. Bra stämning i både klassen och på skolan!

stina

Bra klass, härliga elever och lärare, Fin skola. Jag har utvecklats otroligt mycket under de här två åren jag gått här. Rekommenderar skolan starkt! :)

Marcus Isaksson

Leksands Folkhögskola är en skola värd att söka till om man vill utvecklas som individ och även inom den utbildning man söker till. Lärare och personal är helt fantastiska. Så för dig som har funderingar till att söka hit så rekommenderar jag starkt att göra det. Personligen så har jag under den tid jag har gått på skolan utvecklats enorm mycket...

Visa mer
susanne

skolan, maten, lärarna och gemenskapen är toppklass. Jag har fått vänner och minnen för resten av livet, jag tog chansen att våga och idag är det en av det absolut bästa perioderna i mitt liv. Jag utvecklades starkt som människa och jag tycker alla borde ha en chans att gå, uppleva och få den stöttning som finns på denna fantastiska plats!

K

Att studera på Leksands folkhögskola är ett utav mitt bästa beslut. Har aldrig tidigare mött så engagerade och stöttande lärare. Oavsett vad du har för mål med utbildningen så får du det stöd och den hjälpen du behöver för uppnå ditt mål.

Fanny

Kul utbildning, stämningen är jättebra på skolan och det är nära och bra till centrum. Tummen upp för Leksands Folkhögskola!

Sara

Jättebra utbildning med mycket variation. Vi jobbar med allt från att måla kroki och jobba med illustration.

Lina

Otrolig gruppdynamik där kreativiteten flödar!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in