Visa studentum.se som: Mobil

Fotografi -- Visuell gestaltning

Katrinebergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 termin
Deltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: 2022-08-22 - Distans
Sista ansökan: Sista ansökningsdag

Om utbildningen

Fotokursen är en distansutbildning som bedrivs på halvfart (50%) under en termin. Kursen utgår från din egen vilja att berätta. Låt dina upplevelser och erfarenheter leda dig vidare i ditt skapande, och med hjälp av kameran gestalta känslor och berättelser. Med hjälp av diskussioner utvecklar du din förmåga att diskutera och resonera kring dina och andra klasskamraters fotografiska projekt.

Kursen är för dig som har grundläggande fotografiska kunskaper, både inom kamerateknik och bildkomposition.

Kursens huvudsakliga syfte är att få dig mer självständig i ditt konstnärliga fotografiska arbete eller till förberedelse för högre fotografiska studier

översikt

Undervisningen är till stora delar projektbaserad. Terminen är uppdelad i olika kursmoment där teori och praktik varvas med individuella handledningar, gruppkritik (kritikklass), föreläsningar och olika uppgifter. Stora delar av undervisningen bedrivs via nätet där föreläsningar kan ses samt där vi möts och träffas regelbundet.

kursinnehåll

Tre obligatoriska träffar på plats på Katrinebergs folkhögskola samt träffar på nätet via videosamtal. Varje vecka har vi kritikklass, handledningssamtal eller diskussion i det öppna forumet i den virtuella klassrummet. Förväntade deltagartimmar: 20 timmar i veckan.

Den första gemensamma träffen äger rum vid terminsstart på Katrinebergs folkhögskola. Olika uppgifter löper under hela terminen. I det virtuella klassrummet följer du föreläsningar och samtalsforumen med mera. Projekt laddas upp på nätet och vi diskuterar materialet tillsammans.

Vid träffarna på plats finns möjlighet att köpa kost och logi på folkhögskolan.

Du kommer att få hjälp och stöd under din resa i din fotografiska process och även utmanas.

Lärare

Ann Eringstam är framgångsrik fotograf, konstnär samt universitetsadjunkt i fotografi och folkhögskolelärare.

Eringstam har en Master of Fine Arts/Photography från Akademin Valand i Göteborg. Hon har arbetat under 9 år som universitets adjunkt i fotografi på Akademin Valand (numera HDK-Valand) mellan 2011-2020. Eringstam arbetar aktivt som fotokonstnär och har ställt ut på bland annat Kulturhuset i Stockholm, Finlands fotografiska museum, Hasselblad center, Göteborgs konstmuseum med mera. Hon är representerad på bland annat Göteborgs konstmuseum, Hasselblad center.

För mer information om Fotografi -- Visuell gestaltning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Tillsammans med ansökan skickar du in 5-7 fotografier tillsammans med ett brev om ett fotografiskt projekt du gärna vill arbeta med.

Du behöver ha tillgång till följande arbetsredskap: Egen kamerautrustning. Dator med internetuppkoppling och headset samt Adobe Photoshop

Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs folkhögskola – en av landets äldsta folkhögskolor

På Katrineberg hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går här, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Studierna på Katrinebergs Folkhögskola är kostnadsfria, berättigande till CSN...


Läs mer om Katrinebergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fotografi -- Visuell gestaltning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Katrinebergs Folkhögskola

Katrinebergs Folkhögskola
310 58 Vessigebro


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fotografi -- Visuell gestaltning från Katrinebergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: