Specialistsjuksköterskeprogrammet - distriktssköterska

Karolinska institutet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans, Huddinge
Klassrum, Distans
75 hp
Heltid/deltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start


Huddinge
Vår 2023

Huddinge
Höst 2023

Distans
Vår 2023

Distans
Höst 2023

Om utbildningen

Som distriktsjuksköterska arbetar du med och ansvarar för god omvårdnad vid olika sjukdomstillstånd, att främja hälsa i alla åldrar, förebygga sjukdomar samt att uppmärksamma och förebygga hälsorisker i individers närmiljö och i samhället. Arbetet som distriktssköterska sker både självständigt och i samverkan med andra professioner. Programmet ger dig kompetens inom omvårdnad och folkhälsoarbete på hälso- och sjukvårdens första vårdnivå. Det innebär att du möter individer och familjer i deras vardagsmiljö.

Undervisningen bedrivs enligt ett problemorienterat arbetssätt och innehåller grupparbeten, föreläsningar, seminarier, färdighetsträning i patientnära situationer vid verksamhetsförlagd utbildning (praktik). I utbildningen ingår cirka 3-4 obligatoriska, fysiska träffar per 7,5 högskolepoäng. därutöver arbetar du enskilt eller i grupp. Programmet innehåller verksamhetsförlagd utbildningen (20 veckor på halvfart) inom distriktssköterskans verksamhetsområden.

Så ansöker du

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet

171 77 Stockholm

Tel: 08-524 800 00
Fax 08-31 11 01


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner