Visa studentum.se som: Mobil

Cultural management - Driv projekt inom musik, film och scenkonst

Karlskoga Folkhögskola
Sammanfattning
Kurser
Laxå
5 månader
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst - Laxå

Cultural management - Driv projekt inom musik, film och scenkonst

Cultural Management är en utbildning för dig som vill arbeta professionellt inom de kreativa branscherna. Vi har fokus på projektledning inom framför allt musik, film och scenkonst. Skapandet är grunden men för att den professionella kulturen ska fungera krävs personer som tar på sig arbetet att finansiera, planera och sälja. Det blir blir din uppgift. 

Målet för utbildningen är att du ska lära dig att navigera i både den privata marknaden och i den offentliga världen och därigenom kunna både skapa projekt och driva företag inom den kreativa industrin. Det är också viktigt att ha kunskap om den värld vi lever i, både i Sverige och världen utanför. Utbildningen kommer därför också att innehålla samhällskunskap och historia. 

Utbildningen kommer att varva praktiska projekt med teoretiska kurser i t.ex, företags- och projektekonomi, avtal och juridik, projektansökningar och privata investeringar. Utbildningen kommer att arbeta praktiskt och teoretiskt med hur kulturprojekt och bolag inom de kulturella och kreativa näringarna fungerar så att du, när du avslutat utbildningen på egen hand ska kunna arbeta och försörja dig inom KKN-sektorn. (Kulturella och kreativa näringar)

Lika viktigt är att ha kunskap inom ett kulturområde. För att kunna arbeta med en musikfestival eller en filmproduktion måste också en grundkunskap inom området finnas. Utbildningen kommer också att innehålla kortare praktikperioder och arbete med gemensamma projekt. Den kreativa näringen baseras i stor utsträckning på att att ha starka nätverk. Utbildningen sker därför i nära samarbete med yrkesutövande musiker, filmarbetare, kulturentreprenörer och finansiärer. 

Kulturen är internationell och därför kommer delar av undervisningen att ske på engelska. 

Plats för utbildningen är på Kulturens hus i Laxå där vi kommer att samverka med andra kulturaktörer men också skapa egna arrangemang. Samarbetspartners för utbildningen är: Coompanion, Kulturens hus i Laxå, och Live at Heart-festivalen i Örebro.

Kursinnehåll:

 • Projektledning
 • Branschkunskap inom film, musik och scenkonst
 • Egen produktion av musik, film och föreställningar
 • Företagsekonomi
 • Entreprenörskap
 • Juridik
 • Finansiering av projekt
 • Världen omkring oss. Historia och samhällskunskap
 • Projektbaserade uppdrag
 • Individuell handledning
 • Gästföreläsare

När du har genomgått utbildningen ska du kunna leda och genomföra projekt inom de kreativa branscherna. Du ska ha förståelse för förutsättningarna för de olika branscherna och kunna driva ett företag och ha förståelse för och kunna ta ekonomiskt ansvar för din verksamhet.

För mer information om Cultural management - Driv projekt inom musik, film och scenkonst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Kostnader

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1 650 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet i undervisningslokaler, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 250 kr, vilken avräknas på första fakturan.

För teknisk utrustning som du disponerar under kurstiden och viss kurslitteratur tar skolan ut en avgift på 2 500:-/termin.

Karlskoga Folkhögskola

Välkommen till Karlskoga Folkhögskola!

Vi är folkhögskolan som vill och vågar för framtiden.Karlskoga folkhögskola har tre ledord som blivit vår vision; möten, mod och möjligheter. Vi skapar möten där du är med och påverkar. Folkhögskolan är en plats för fria och öppna diskussioner där...


Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cultural management - Driv projekt inom musik, film och scenkonst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Karlskoga Folkhögskola

Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Tel: 0586-646 00
Fax 0586-646 22
www.karlskogafolkhogskola.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cultural management - Driv projekt inom musik, film och scenkonst från Karlskoga Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: