Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs - Makt, politik & fotboll

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs - Makt, politik & fotboll

Fotboll är världens största kulturyttring och har en enorm betydelse för individer, samhällen och länder. Vill du förstå mer av vad som händer runt om i världen med hjälp av olika perspektiv på fotboll? Då är detta inriktningen för dig!

Kursinnehåll

Vi studerar teman som kultur, identitet, klass, lojalitet, rasism, jämställdhet och hur makt och politik påverkar fotbollen. För att vända på perspektivet undersöker vi också hur fotbollen i sin tur påverkar samhället, politiken och sociala strukturer. Andra områden som tas upp är herr- och damfotbollens olika villkor, supporterkultur, sponsring och kommersialisering.

Vi läser texter av skribenter från olika delar av världen. Vi gör studiebesök och har gäster i form av lokala profiler från
herr- och damfotbollen. Vi varvar självständigt arbete och genomgångar med grupparbeten, diskussioner och studiebesök.

För att få en fördjupad förståelse av världen studerar vi tematiskt där ämnena historia, religion och samhällskunskap vävs samman med svenska/svenska som andraspråk. Parallellt med de tematiska studierna läser du även matematik, engelska och naturkunskap för att nå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller universitet.

Allmän kurs

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv. Vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter, och därför förekommer även gemensamma skolinslag som gästföreläsningar, temadagar, skapandeaktiviteter med mera.

Extra stöd

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, funktionsvariation eller annat.

För mer information om Allmän kurs - Makt, politik & fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskoga

Så ansöker du

Ansökan sker via skolans hemsida.

Examen & Intyg

Efter avslutade studier på allmän kurs (1 till 3 år beroende på tidigare studier) har möjlighet getts till grundläggande behörighet på motsvarande gymnasienivå så att du kan söka till yrkeshögskola, högskola och universitet.

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Kostnader

1650 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Vid examination i shiatsu (grundläggande behandling) tillkommer en avgift på 400 kr.

Omkostnader för studieresor tillkommer (1-2 ggr per läsår och kostar ca 500 kr per resa).

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Makt, politik & fotboll

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Karlskoga Folkhögskola
Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Välkommen till Karlskoga Folkhögskola!

Vi är folkhögskolan som vill och vågar för framtiden.Karlskoga folkhögskola har tre ledord som blivit vår vision; möten, mod och möjligheter. Vi skapar möten där du är med och påverkar. Folkhögskolan är en plats för fria och öppna diskussioner där...

Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights