Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs - Internationell med studieresa

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskoga

Om utbildningen

Alla kan vi göra skillnad - i Sverige och i världen! Den här kursen tar upp olika aspekter på utveckling och internationellt arbete som bistånd, globalisering och fattigdomsbekämpning. 

Vi erbjuder en unik studieresa som tar klassen ut i världen. 

Läsåret är indelat i olika fördjupande teman som t.ex. Afrika, Latinamerika, Kambodja och Bangladesh. För att få en större och bättre förståelse av världen studerar vi tematiskt där ämnena historia, religion, naturkunskap och samhällskunskap vävs samman med svenska/svenska som andraspråk. Till vår hjälp läser vi även skönlitteratur som utspelar sig på olika platser runt om i världen. Kursen varvar självständigt arbete och genomgångar med grupparbeten, diskussioner och studiebesök. I slutet av året genomförs även ett projektarbete.

Under vårterminen genomförs vanligtvis en unik studieresa som tar klassen ut i världen. Vi besöker platser, organisationer och människor som inga vanliga turister får chansen att möta. Karlskoga folkhögskola har sedan länge goda kontakter med skolor och organisationer i Gambia, Indien och Kambodja. Tidigare studieresor har under flera år gjorts till ett självkostnadspris för den studerande. Om tillräckligt stort intresse finns bland kursdeltagarna är målet att erbjuda en ny resa under vårterminen 2022.

Allmän kurs

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv. Vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter, och därför förekommer även gemensamma skolinslag som gästföreläsningar, temadagar, skapandeaktiviteter med mera.

Kursen är en kombination av ovan nämnda innehåll och gymnasiegemensamma ämnes- och temastudier och är i första hand riktad till dig som har studerat minst ett år på folkhögskola/gymnasienivå.

Extra stöd

Vi erbjuder stöd för att du ska ha möjlighet att uppnå dina mål med studierna. Ange i din ansökan om du önskar stöd som beror på läs- och skrivsvårigheter, matematiksvårigheter, funktionsvariation eller annat.

För mer information om Allmän kurs - Internationell med studieresa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan sker via skolans hemsida.

Kostnader

1650 kr per termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

I samband med ansökan tas en bekräftelseavgift på 250kr ut. Den avräknas dock på första serviceavgiften.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Internationell med studieresa

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlskoga Folkhögskola
Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Välkommen till Karlskoga Folkhögskola!

Vi är folkhögskolan som vill och vågar för framtiden.Karlskoga folkhögskola har tre ledord som blivit vår vision; möten, mod och möjligheter. Vi skapar möten där du är med och påverkar. Folkhögskolan är en plats för fria och öppna diskussioner där...

Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights