Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Stockholm
300 - 330 hp / 5 - 5,5år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Stockholm
Ämneslärarprogrammet mot gymnasieskolan

Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan

Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan

Är du intresserad av idrott, fysisk aktivitet och hälsa? Vill du arbeta med att inspirera unga? Då är ämneslärarprogrammet inom idrott och hälsa mot gymnasieskolan på GIH något för dig.

På GIH utbildar vi lärare för att undervisa i idrott och hälsa. Utbildningen leds av lärare och forskare med hög vetenskaplig, idrottslig och pedagogisk kompetens, vilket ger dig en värdefull verktygslåda för att undervisa barn och ungdomar.

Blandning av teori och praktik

Utbildningen är uppbyggd av kurser inom idrott och hälsa, utbildningsvetenskap och praktik.

Förutom idrott och hälsa studerar du också ett andra ämne, exempelvis svenska, samhällskunskap eller matematik.

Under praktiken – så kallad verksamhetsförlagd utbildning, VFU – får du möjlighet att praktisera dina kunskaper på skolor runt om i Stockholmsområdet under handledning av erfarna lärare.

Karriärvägar

En examen på GIH har högt anseende och ger dig fina möjligheter på arbetsmarknaden. Som tvåämneslärare har du en bra grund för att undervisa på både grundskolan och gymnasiet. Du kan även välja att studera vidare och forska.

För mer information om Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Idrott och hälsa 2 eller motsvarande kunskaper, Matematik 2a alternativt Matematik 2b alternativt Matematik 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2 + Biologi 1+Fysik 1a alternativt Fysik 1b1 + 1b2+Kemi 1 ersätter Naturkunskap 2

Sista anmälningsdag: 2023-04-15

Examen, diplom m.m.

Ämneslärarexamen

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Din väg till drömyrket börjar vid Gymnastik- och idrottshögskolan – Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildar vi idrottslärare, hälsovetare, tränare, sport managers och idrottsvetare. Hos oss kan du läsa program och fristående kurser på grund-,...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH och visa alla utbildningar.

GIH Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Lidingövägen 1 (Box 5626)
114 86 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 8 recensioner.

Student

Jag hade väldigt höga förhoppningar och förväntningar inför min tid på GIH som tyvärr visade sig vara helt fel. Förkastligt dåliga "lärare" varvas med helt fantastiska lärare, men de dåliga gjorde tyvärr större påverkan på mig. De är dessutom omöjligt att nå både via telefon och mail. Att komplettera några moment har dröjt över ett år (är fortfa...

Sofie Kierkegaard Kommentar:
Hej, vad tråkigt att du haft problem med vår undervisning och vårt engagemang. Även om situationen är ansträngd under corona, så är det ju inte så vi vill att det ska vara. Vi vet att det varit svårt att ge besked kring vissa praktiska examinationer eftersom vi inväntar en förbättrad smittsituation. Om du vill höra av dig i frågan får du gärna...
Visa mer
pavelp

Idrott och hälsa utbildningen är jättebra. Några kurser känns väldigt onödiga men lärarna är oftast jätteduktiga. Specialidrottsutbildningen lite sämre än förväntat men helt ok. Att läsa enbart med tränarprogrammet känns inte helt hundra då vi ska bli lärare och inte tränare.

Rebecca

En grymt bra skola med härlig stämning! Lärarna är väldigt bra och hjälper en igenom kurserna. Kan verkligen rekommendera den här utbildningen för personen i alla åldrar! Min klass består av personer mellan 18-29 år och jag har aldrig gått i en sådan härlig klass som jag gör nu!

Recensioner
Recensioner
(3,9)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ämneslärar­programmet mot gymnasieskolan från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i följande uppgifter: