Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Motion och Idrott

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Grimslöv
Längd: 1-3 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Sista ansökan: Löpande antagning under vår och sommar

Allmän kurs - Motion och Idrott

Allmän kurs med inriktning motion och idrottHälsa och motion vid Grimslövs Folkhögskola

Är du intresserad av motion, idrott och rörelse? Vill du läsa in behörigheter för vidare studier samtidigt som du får prova på olika motionsidrotter samt lära dig mer om kost och träning? Då är Allmän kurs - Motion och Idrott något för dig!

Under studietiden på Grimslövs folkhögskola får du möjlighet att röra på dig en hel del. Cirka en fjärdedel av kursen ägnar du åt träning och rörelse av olika slag. Du får också möjlighet att prova på aktiviteter som utförsåkning, paddling, gokart, golf och klättring.

Parallellt med de idrottsliga aktiviteterna fördjupar du dig teoretiskt i ämnen som träningslära, mental träning och kostlära. I idrottskursen ingår också studieresor, temadagar, intressanta gästföreläsningar med mera.

Få högskolebehörighet

Om du behöver läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller om du vill komplettera dina betyg, ger kursen Motion och idrott utmärkta möjligheter att satsa på dina studier. Du väljer själv vilka kärnämnen du vill läsa in eller förbättra dina betyg i. Efter kursen har du behörighet att söka till universitet eller högskola.

För mer information om Allmän kurs - Motion och Idrott, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För behörighet krävs inga speciella förkunskaper. Till din ansökan bifogar du ett personligt brev där du motiverar varför du vill gå kursen.

Examen, diplom m.m.

På folkhögskolans allmänna kurs får du inte betyg i enskilda ämnen. Istället får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga.

Studieomdömet grundar sig på en gemensam bedömning som görs av alla dina lärare på skolan.

Kursupplägg

Profilämnen

 • Idrottsämnen
 • Anatomi/fysiologi
 • Idrottspsykologi/mental träning
 • Träningslära – praktisk och teoretisk
 • Ledarskap – praktiskt och teoretiskt
 • Personliga fystester
 • Näringslära
 • Egen träning
 • Klättring
 • Simning
 • Go-cart
 • Friluftsliv/paddling
 • Golf etc.

Gymnasiegemensamma ämnen som du kan välja 

 • Svenska kurs 1
 • Svenska kurs 2
 • Engelska kurs 5
 • Historia kurs 1
 • Naturkunskap kurs 1
 • Religionskunskap kurs 1
 • Samhällskunskap kurs 1
 • Matematik kurs 1

Kostnader

Själva undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studieresor och en del litteratur. Du betalar också för kost och eventuell logi.

Grimslövs Folkhögskola

Studera på Grimslövs folkhögskola.

Grimslövs Folkhögskola

Grimslöv folkhögskola är belägen i en vacker omgivning i Alvesta kommun, Kronobergs län, och erbjuder olika utbildningar med inriktning hälsa och friskvård i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögsklolas vision är "att göra skillnad". Studietiden på folkhögskolan ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla studerande där alla erbjuds möjligheten att utvecklas som människor.

Nöjda studerande vid Grimslövs folkhögskola

Helhetsbedömningen av verksamheten på Grimslövs folkhögskola just nu är att 96,1% av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda. De populära yrkesinriktade kurserna ligger, år efter år, på ”tjugo-i-topplistan” av alla landets 150 folkhögskolor när det gäller antalet sökande per plats. 

Folkhögskolan utgår från dina behov

Att läsa på folkhögskolan är annorlunda jämfört med andra studieformer, eftersom folkhögskolan förenar teori och praktik samtidigt som olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möter varandra.

Som studerande på skolan pluggar du ofta ämnesövergripande och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter. Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktig, du är med och påverkar din utbildning och utveckling i ett växelspel med andra.

Antagning till Grimslövs folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola gör en bedömning av de sökandes behov, förutsättningar och försöker skapa studiegrupper som är sammansatta av deltagare med olika kön, åldrar och erfarenheter. Stor vikt lägger man vid din attityd och motivation till att studera. Skolan ser gärna att du som söker vill bo på internatet under studietiden. Det ger dig en social gemenskap som bidrar till att de kunskaper som undervisningen ger fördjupas i möten och samtal på fritiden.

De formella förkunskapskrav som varje kurs kräver hittar under respektive kurs. Lämna en intresseanmälan till skolan och boka in en tid för ditt besök.

NYHET! 

På Grimslövs folkhögskola finns nu två stycken nya spännande utbildningar - Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning och Bergs & Forsguide!

Visa alla utbildningar med Grimslövs Folkhögskola

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Motion och Idrott.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv