Visa studentum.se som: Mobil

Met Film School Berlin, Blueberry College & Universitet

Studera i Tyskland
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Berlin
4 veckor till 3 år
Heltid
CSN-berättigad

Met Film School Berlin, Blueberry College & Universitet

Förverkliga dina filmdrömmar 

Efter de enorma framgångarna med Met Film School London beslutade sig skolan för att öppna sina dörrar för blivande filmskapare på ett nytt campus i Tysklands kreativa mittpunkt –Berlin. Met Film School Berlin följer exakt samma upplägg som Met Film School London. De erbjuder intensiva, praktiska utbildningar i Practical Filmmaking på engelska. Du handleds av professionella lärare från filmbranschen i en modern filmstudio. En av skolans lärare i directing, Athanasios Karanikolas, vann Ecumenical Prize på den internationella filmfestivalen Berlinale 2014 för sin film ”At Home”.

Som student på Met Film School Berlin studerar du i nära anslutning till filmbranschen. Skolan har bland annat ett mycket spännande samarbete med YouTube som har öppnat Europas andra ”YouTube Space” på Met Film School Berlins campus!

Unikt campus i hjärtat av Berlin

Met Film School Berlin håller till i hjärtat av Berlin på en av Europas äldsta filmstudios, BUFA-Berliner Union – Film GmbH och Co Studio KG. Studion ligger i det trendiga området Neukolln/Kreuzberg, där kan du räkna med en levande, dynamisk och kreativ atmosfär. Här hittas bland annat green screens, live TV-studios och en stor scen för kommersiellt bruk. Studion har ett eget produktionsbolag, ett hus för rekvisita och faciliteter för post-production.

För mer information om Met Film School Berlin, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Förkunskaper

För att bli antagen till Met Film School Berlin ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A och B/5 och 6.

Utbildningar

Bachelor of Arts (Hons) Practical Filmmaking – 2 år till 3 år

Alla Bachelor program, oavsett inriktning börjar med ett antal obligatoriska kurser kallade Core Courses. Samtliga Bachelor utbildningar ger också akademiska poäng och en universitetsexamen motsvarande 180 högskolepoäng. Du väljer själv om du vill studera två eller tre år. Bachelor of Arts in Practical Filmmaking är den mest intensiva och praktiska i sitt slag i Tyskland.

 • Studenterna får den kreativa, redaktionella och tekniska kompetens som krävs för TV-produktion.
 • Du kommer att få fördjupad erfarenhet av att leda flera olika kameror i TV-studios, en färdighet som enligt BBC saknas i många länder.
 • Kursen syftar till att ge en överblick över tagning, produktion, finansiering, lagstiftning, reglering och distributionsstrukturer.

Diploma in Practical Filmmaking – 15 månader

Den här intensivkursen täcker alla områden som ingår i One year Practical Film Making Certificate. Utöver detta går man även igenom ytterligare moduler: filmanalys, broadcast och nya medier, filmskapande av dokumentärer och spelfilmer. Som student på programmet kan man även välja en specialisering.

Certificate in Practical Filmmaking – 1 år

Met Film School är Berlins ledande leverantör av praktiska filmskapande kurser. Även detta ettåriga program undervisas på Ealing Studios av kunniga och inspirerande lärare som är yrkesverksamma i branschen. De är utformade för dig som vill göra en snabb karriär inom filmindustrin.

 • Kursen är utformad för att ge studenterna erfarenhet av praktisk filmskapande inför en karriär inom filmindustrin.
 • Den utgör också grunden för det första året av Bachelor of Practical Filmmaking och studenterna har möjlighet att efter kursen smidigt gå in i det andra året på den tvååriga Bachelorutbildningen.
 • Alla studenter kommer att lämna kursen med en ”showreel” som innehåller två korta filmer som de har skrivit, producerat, regisserat och redigerat själva.
 • Utbildningen täcker också alla tekniska och praktiska färdigheter i en rad fördjupade kurser, till exempel i manusskrivande, redigering, kamera och ljud.
 • Eleverna studerar även businessinriktade moduler som täcker viktiga ämnen, såsom att finna agenter för kortfilmer, skicka filmer till festivaler, hur man överlever som frilansare och mycket annat.
 • Stor vikt läggs vid att ge studenten en bild av vilka olika arbeten som är tillgängliga inom branschen och hur de kan få dem – en unik aspekt som är svår att lära sig någon annanstans.

Kortare kurser – 4 till 8 veckor

Met Film School erbjuder även ett par kortare kurser på 4-8 veckor. Tänk på att CSN endast täcker kursavgiften om du studerar i mer än 13 veckor.

4 skäl att studera på Met Film School Berlin

 • Ledande filmskola med mycket praktiska utbildningar och toppmodern utrustning.
 • Studera i en av Europas äldsta filmstudios i erkända kultur- och filmstaden Berlin.
 • Lärare av högsta klass ger dig skräddarsydd individuell coachning.
 • Nära samarbete med filmbranschen och "YouTube Space" på campus.

Kostnader

Bachelor of Arts (Hons) i Practical Filmmaking (2 år)
40 000 EUR för hela utbildningen och då 10 000 (ca 104 500 SEK) per termin.

Diploma in Practical Filmmaking (15 månader)
31 000 EUR (ca 324 000 SEK) för hela utbildningen.

Certificate in Practical Filmmaking (1 år)
15 500 EUR (ca 162 000 SEK) för hela utbildningen.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Met Film School Berlin betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Met Film School Berlin är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i Tyskland

Studera i Tyskland

Tyskland är Västeuropas folkrikaste land med sina över 90 miljoner invånare. Här finns allt från små charmiga korsvirkesbyar till riktigt stora städer som Berlin, Hamburg, München och Frankfurt. Du hittar även fina sandstränder, dramatiska alper och böljande vinlandskap där exempelvis Riesling odlas. Tyskland...


Läs mer om Studera i Tyskland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Met Film School Berlin, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Tyskland

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Met Film School Berlin, Blueberry College & Universitet från Studera i Tyskland , fyll i följande uppgifter: