Visa studentum.se som: Mobil

Film & TV Produktion

Odder Højskole
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Odder
14-21 veckor
Heltid
Sök om statens utbildningsstöd
Danska

Film & TV Produktion

Läs film och tv-produktion i Danmark

Är du intresserad av film och tv-produktion? Har du ett stort filmintresse och brinner för att skapa film? Då är utbildningen Film och tv-produktion på Odder Højskole i Danmark något för dig!

Skapa egna produktioner på filmutbildningen

Film- och tv-utbildningen ger dig möjlighet att utforska filmens spännande värld och att lära mera om filmens användningsområden. Under utbildningen arbetar du med filmanalys, teknik och storytelling. Du får även en unik möjlighet att jobba koncentrerat med film- och tv-produktion. Studenterna bildar ett filmteam och ska tillsammans skapa egna filmer och tv-produktioner. Lärarna är engagerade filmfolk som brinner för att hjälpa studenterna med deras kreativa idéer.

TV & Film

Det är viktigt att ha koll på tekniken för att kunna få ut så mycket som möjligt av arbetet med film. Utbildningen tar utgångspunkt i den individuella studenten och dennes förutsättningar, oavsett om du har stor erfarenhet av film-tekniska redskap eller om du är nybörjare. Du lär dig behärska de nödvändiga redskapen för att kunna förverkliga dina filmidéer och planer. Det arbetar med kamerateknik, script writing, ljud, ljus, redigering och storytelling.

Kortfilm, dokumentärfilm och tv-format

Du får möjlighet att testa på olika typer av filmer så som kortfilm, dokumentärfilm och TV-format. Här ska det researchas, hittas på historier och skrivas manus. Det är hela tiden fokus på hur “en bra historia” skapas och förmedlas. Materialet ska självklart också redigeras, ha ljudspår och till sist ha sin premiär. 

Utöver huvudämnena kan du välja andra relevanta ämnen som filmhistoria, film och TV-analys eller fotografi. Du kan även välja fritt mellan Odder Højskoles mer än 50 andra ämnen.

För mer information om Film & TV Produktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Gör en intresseanmälan för mer information om ansökan och behörighet.

Examen & Intyg

Kursintyg.

Kostnader

Höstterminen 2019:

Boende kostar 1345/1495 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Vårterminen 2020:

Boende kostar 1445/1595 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Innan du börjar studera måste du betala 1 500 DKK i medlemsavgift. När du kommer till skolan får du betala 2 000 DKK för material under hela din studietid, inklusive sångbok, elevfoto och internet.

Boendet är dubbelrum med eget badrum, du tar själv med dig lakan, kudde, täcke och handdukar. 

Odder Højskole

Odder Højskole

En dansk folkhögskola- mitt i framtiden

Världens alla hörn känns närmare idag. Ett överflöd av bilder och historier strömmar ut till oss från hela jorden. Kulturer blandas, nya uppfinningar förvånar och möjligheterna för varje person har aldrig varit större. Vi står så att säga mitt i...


Läs mer om Odder Højskole och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Film & TV Produktion

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Film & TV Produktion från Odder Højskole, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: