Visa studentum.se som: Mobil

Vrije Universiteit Amsterdam, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Nederländerna
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Amsterdam
1 till 2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Januari, september - Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam, Blueberry College & Universitet

Plugga i Amsterdam

Vrije Universiteit (VU) har sitt hem i trevliga Amsterdam, i Nederländerna. På universitet studerar ca 25 000 studenter varav 3500 studenter är internationella. Universitetet ligger i världens topp 100 universitet när det kommer till forskning enligt Shanghai ranking. Totalt har Vrije Universiteit 11 fakulteter inom allt från Behavioural & Movement Sciences till Business, Humanities och Law.

Universitetet ligger i Amsterdams sydliga affärsdistrikt, en mångkulturell och kreativ miljö, bara 15 minuter från Amsterdams centrum med cykel. Vrije Universiteit har ett eget sportcenter med nya faciliteter, många typer av fitnessklasser och ett gym.

Studentliv på campuset

Under året organiseras ett antal akademiska och kulturella evenemang. Som exempel öppnas läsåret med en offentlig evenemangskalender som inkluderar VU Summer Break Festival, On the Roof Film Festival och Open Air Festival.

Det finns flera typer av studentkårer på VU, ESN VU Amsterdam är en organisation för alla internationella och nederländska studenter vid Vrije Universiteit. Här samlas studenter från hela världen för att introducera nya studenter till universitetet, till Amsterdam och för att få nya studenter att känna sig som hemma. ESN VU Amsterdam arrangerar en mängd aktiviteter så som cocktail parties, weekly get-togethers, weekendresor och sociala happenings varannan vecka.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Vrije Universiteit ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test eller en IELTS-examen för att bevisa dina engelska kunskaper. För att studenter ska kunna studera en Bachelor in English behöver de visa upp engelska bevis på en B2 nivå.

Studenter som ansöker till kurser på Bachelor nivå behöver vara på sitt andra år. Studenter som för närvarande inte är inskrivna vid ett universitet bör ha avslutat minst en kandidatexamen. För att kunna studera kurser på Master nivå behöver internationella studenter visa upp ett TOEFL-test med minst 92 eller en IELTS-examen med minst 6.5. Studenter som ansöker till kurser på Master nivå måste ha avslutad en kandidatexamen.

Sista ansökningsdatum

Det är löpande antagning men vi rekommenderar att söka så tidigt som möjligt. Kontakta oss för mer information.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Minor program

Studenter har två olika val när det kommer till att välja kurser på VU i Amsterdam. Alternativ ett är att välja ett Minor program, detta består av 5 kurser ihopsatta inom ett individuellt valt ämne för att förbereda studenter inför en Bachelor, Minor programs är endast tillgängliga under hösten.

Olika Minor program du kan välja mellan är bland annat Business Administrations, Development & Global Challenges, Peace & Conflict Studies, Real Estate Economics & Finance, Understanding & Influencing Decisions in Business & Society, Amsterdam Urban Studies och European History & Culture 1200-1800.

Fritt valda kurser

Alternativ två är att välja bland över 350 kurser som kan kombineras från olika fakulteter. Här behöver du tänka på att varje termin är uppdelad i tre perioder och när du väljer kurser behöver du se till att ha kurser alla period, period 1-3 är under höstterminen och period 4-6 är under vårterminen.

Du kan välja fritt mellan alla de kurser som VU erbjuder sina studenter. Allting från Business till Finance och Global Health på både grundläggande och en mer djupgående nivå. Du kan till exempel välja att endast studera en kurs som finns med inom Minor programmet Peace & Conflict Studies och sedan blanda det med kurser från Business Administrations programmet.

Kostnader

Study Abroad (1-2 terminer)
Priset ligger på 6 995 EUR (ca 73 100 SEK) per termin.

Stipendium

VU Blogger Scholarship

Genom att ansöka om detta stipendium kan du få chansen att blogga om din tid på Vrije Universiteit och då även få ett stipendium på 2500 EUR (ca 26 200 SEK).

VU Photographer & Videographer Scholarship

Genom att ansöka om detta stipendium kan du få chansen att genom still och rörande bilder förmedla upplevelser, minnen och platser från din tid på Vrije Universiteit och då även få ett stipendium på 2500 EUR (ca 26 200 SEK).

VU Academic Excellence Scholarship

Genom att ansöka om detta stipendium kan du få chansen att få ett stipendium på 2500 EUR (ca 26 200 SEK) från Vrije Universiteit för utmärkande akademiska resultat.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Vrije Universiteit betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Vrije Universiteit är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

BLUEBERRY - Studera i Nederländerna

BLUEBERRY - Studera i Nederländerna

Studera i Nederländerna

Nederländernas är Europas mest tätbefolkade land, har cirka 17 miljoner invånare och gränsar till både Belgien och Tyskland. Trots att huvudstaden är Amsterdam har regeringen och kungafamiljen sitt säte i Haag. Nederländernas högsta berg Vaalserberg ligger på 322 m.ö.h medan resten av landet försöker...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Nederländerna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vrije Universiteit Amsterdam, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Nederländerna


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Vrije Universiteit Amsterdam, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.