Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Industriell ekonomi - Högskoleexamen

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Industriell ekonomi - Högskoleexamen

Högskolan Dalarna

Utbildningen inleds den första terminen med kurser som ger dig en bred kunskap om vad som kännetecknar effektiva lönsamma företag. Därefter följer fördjupningar inom specifika områden samtidigt som du påbörjar valfria kurser som kommer att ge din utbildning en unik profil. Av utbildningens 120hp väljer du själv vad 30hp ska innehålla. Är det marknadsföring, IT-system eller kvalitetsledning du vill arbeta med har du möjlighet att välja kurser utifrån detta.

Förutom att det står dig fritt att välja själv kommer vi att presentera förslag på möjliga kurser inom olika områden inför respektive läsperiod. De valfria kurserna läser du i första hand under termin två och tre. Under fjärde terminen sker ytterligare fördjupningar inom bland annat verksamhetsutveckling och cirkulär ekonomi. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du självständigt tillämpar de kunskaper du skaffat dig.

Kontakt med arbetslivet

Löpande under hela utbildningen kommer du att arbeta med problemlösning och case som du har möjlighet att göra i samarbete med företag. Här har du stora möjligheter att använda egna näringslivskontakter, en nuvarande eller tidigare arbetsgivare eller företag du på annat sätt har eller haft kontakt med. Beroende på hur du väljer att profilera din utbildning genom de valfria kurserna inriktar du dig även på företag och branscher som verkar inom det området.

För mer information om Industriell ekonomi - Högskoleexamen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Som Industriell ekonom har du möjlighet att arbeta som konsult eller anställd, inom näringsliv eller offentliga verksamheter – i princip var som helst. Arbetsmarknaden är bred. Projektledare, affärsutvecklare, logistiker, produktutvecklare eller produktionsledare är vanliga roller för en industriell ekonom. Karriärvägarna är många och att byta bransch är sällan några problem, en industriell ekonom kan göra nytta inom de flesta verksamheter.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Industriella ekonomer är eftertraktade inom många branscher och det är därför svårt att uttala sig generellt om arbetsmarknaden. Genom att profilera din utbildning med valfria kurser kan du dessutom inrikta dig på speciellt intressanta branscher utifrån dina egna önskemål och intressen.

Examen

Högskoleexamen med inriktning mot Industriell ekonomi.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industriell ekonomi - Högskoleexamen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights