Visa studentum.se som: Mobil

Solent University, Blueberry College & Universitet

Studera i England
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Southampton
1 termin till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Januari, september - Southampton

Solent University, Blueberry College & Universitet

Modernt universitet med brett kursutbud

Solent University ligger i hjärtat av studentstaden Southampton på sydkusten, en av Englands viktigaste hamnstäder. Det här är ett supermodernt, kreativt, yrkesinriktat och innovativt universitet med ett riktigt bra kursutbud. På Solent University tänker man nytt hela tiden och det märker du både på programmen som erbjuds och på det otroligt fina campuset som imponerar.

Universitetet är känt för sina utbildningar inom bland annat Tourism, Fitness & Personal Training, Music & Performance och Fashion. Självklart har man också några av världens bästa sjöfartsutbildningar med tanke på Southamptons position som ledande hamnstad. Till exempel handlar det om Shipping, Maritime Business och Superyacht Design. Utbildningarna här är både riktigt prisvärda och skräddarsydda för att ge jobb direkt.

Perfekt läge i charmiga Southampton

1 timme och 20 minuter med tåg från London ligger Southampton– en pulserande och historisk stad beläget vid Englands södra kust. Solent University ligger mitt i centrum, omgivet av vackra gröna parker, restauranger, shopping, nattliv och en hel del andra aktiviteter.

Brett och innovativt kursutbud

Solent University har en uppsjö av ämnesområden – allt från mer traditionella ämnen som ekonomi, juridik och media till unika ämnen som Maritime Science Engineering, Audio Technology ochYacht Design. Universitetet har också fina faciliteter som till exempel mycket välutrustade inspelningsstudios för dig som studerar musik samt ett specialbyggt vattensportscentrum och modernt gym. Perfekt miljö att studera Fitness & Personal Training i, eller hur?

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Solent University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0. Vi skickar mer information om vad som gäller efter att vi mottagit din ansökan.

Bra att veta: Första året du blivit antagen på ett Bachelorprogram får du 500 GBP (ca 6 000 SEK) i stipendium att finansiera delar av kursavgiften med.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Du väljer 4 valfria kurser från universitetets stora kursutbud.

Top Up Degree – 1 till 2,5 år

Har du tidigare studerat på eftergymnasial nivå kan du i det här upplägget tillgodoräkna dig hela eller delar av din tidigare utbildning. Du kan t.ex. ha läst på Yrkeshögskola (KY/YH), diplomkurs på något college utomlands eller läst kurser på svensk högskola/universitet. Kontakta Blueberry så ger vi dig mer detaljerad information.

Solent University erbjuder attraktiva kandidatprogram inom exempelvis:

 • Art, Design and Fashion
 • Built environment
 • Business, management and law
 • Computing, games and networking
 • Engineering and yacht design
 • Geography and tourism
 • Maritime
 • Media and media technology
 • Music and performance
 • Health and social sciences
 • Sport and fitness
 • Writing and communication

Undergraduate Studies – 3 till 4 år

Master Degree – 1 till 2 år

Har du läst ett undergraduate-program och vill fördjupa dig i ditt valda ämnesområde? Då är du varmt välkommen att studera en postgraduate, det vill säga en master. Det finns många fördelar med att läsa en master. Du blir exempelvis specialiserad inom ett ämne, du sticker ut från mängden när du söker arbete, samtidigt som det öppnar upp för studier på forskningsnivå.

Kostnader

 • Study Abroad (1-2 terminer)
  3650 GBP (ca 43 300 SEK) per termin.
 • Bachelor Degree (3-4 år)
  4625 GBP (ca 54 900 SEK) per termin. Första året får du som kommit in på ett program 500 GBP (ca 6 000 SEK) i stipendium att finansiera delar av kursavgiften med.
 • Master Degree (1-2 år)
  Från 3475 GBP (ca 41 200 SEK) till 5000 GBP (ca 59 300 SEK) per termin.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Solent University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Solent University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

Studera i England

Studera i England

Studera i England

Studera utomlands på college eller universitet England! England är enligt många ett av världens trevligaste länder och vi på Blueberry håller med. Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk...


Läs mer om Studera i England och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Solent University, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i England


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Solent University, Blueberry College & Universitet från Studera i England, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.