Visa studentum.se som: Mobil

Kulturproducent

Arcada
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Helsingfors
4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Kulturproducent

kulturproducent kulturupplevelse

Vill du producera och förmedla kulturupplevelser och trivs du med varierande arbetsuppgifter är den här utbildningen som gjord för dig.

Brett arbetsfält

Kultursektorn och de kreativa branscherna fortsätter att växa i snabb takt i hela världen så du kan se fram emot ett mångsidigt jobb och ett brett arbetsfält i en växande bransch. En kulturproducent är en mångsidig problemlösare, som har bred kunskap, kan hantera helheter, är nyfiken och vill alltid lära sig nytt. 

Nätverkande

Nätverkande och förmåga att utveckla kulturfältet tillsammans med andra är grunden för kulturproducentens arbete. Till uppgifterna hör att underlätta för publiken och konsten/kulturen att hitta varandra.   

Samarbete 

En kulturproducent kan jobba i nära samarbete med konstnären och publiken och ha som uppgift att skapa en fungerande dialog. Du kan även jobba med dem som skapar konsten: musiker, skådespelare, dansare, författare, bildkonstnärer. Som kulturproducent kan du också jobba med finansiärer och med kulturpolitiska frågor. 

Efter utbildningen

Arbetsuppgifterna varierar. Du kan vara projektledare för evenemang och kultursatsningar, du kan ha ansvar för programverksamhet och tillämpade projekt inom musik, teater, film, bildkonst och dans. Du kan också jobba med publikarbete, dvs. att ta fram olika typer av material och evenemang för att engagera publiken och ge dem en fördjupad kulturupplevelse. Det gäller att hantera projekt fulla av förändring, komplexitet och innovation i organisationer av olika storlek – från fria fältet, start-ups, non-profits till stora organisationer – i Finland och globalt.  

Språkprofil

Svenska & engelska

För mer information om Kulturproducent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker till utbildningen via Finlands nationella studieportal.

För att bli behörig ska genomgå urvalsprover - mer information om dessa hittar du på utbildningens hemsida. Där hittar du även mer information om hur antagningsprocessen ser ut. 

Fortsatta studier

En yrkeshögskoleexamen i Finland samt tre års relevant arbetserfarenhet efter examen, gör dig behörig för en masterexamen (högre yrkeshögskoleexamen).

Examen & Intyg

Kulturproducent (YH). Nivå: Bachelor. 

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. 

Fortsatta studier

En yrkeshögskoleexamen i Finland samt tre års relevant arbetserfarenhet efter examen, gör dig behörig för en masterexamen (högre yrkeshögskoleexamen).

Arcada

Arcada

Yrkeshögskolan Arcada

Yrkeshögskolan Arcada är en flerbranschhögskola, som har sitt campus i Ara¬biastranden i Helsingfors, Finland. Arcada erbjuder praktisk inriktad och högklassig högskoleutbildning på såväl bachelor- som masternivå och fortbildning på svenska och engelska inom: Företagsekonomi Idrott Kultur Media Social- och hälsovård...


Läs mer om Arcada och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kulturproducent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arcada

Jan-Magnus Janssons plats 1
00560 Helsingfors

Tel: +358 207 699 699
www.arcada.fi

Beställ information

För att få mer information om Kulturproducent via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.