Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Så blir du projektledare inom järnväg

projektledare

Hur blir du projektledare inom järnväg? 

Har du intresse för projektledning och transport samt vill bidra till samhällsutveckling? Är du en person som skapar tillit och bygger förtroende, är en problemlösare och har en kommunikativ förmåga? Då kan projektledare inom järnväg passa dig! 

Om du vill bli projektledare inom järnväg behöver du gå en eftergymnasial utbildning på universitet eller högskola med teknisk inriktning.  När du söker jobb är det fördelaktigt om du har erfarenhet inom bland annat infrastruktur, som järnvägsprojekt, har körkort samt arbetslivserfarenhet som ledare. 

Här hittar du tekniska utbildningar på högskola och universitet  

Vad gör en projektledare inom järnväg? 

En projektledare inom järnväg planerar, leder och genomför projekt. Det ligger på projektledaren att se till att arbetet flyter på. Projektledaren ska även uppmuntra de som arbetar med projektet att tänka kreativt och se till att de trivs med arbetet. Det är även viktigt att ha en tydlig plan som projektledare så att alla förstår arbetets mål. Projektledare ska även skapa en tidsplan samt se till att den hålls. 

Källa: Trafikverket, järnvägsjobb.se


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranschen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Tillbaka till Järnvägsjobb


Annonser