Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Innovation genom ekonomi, teknik och design - inriktning företagsekonomi, masterprogram

Linnéuniversitetet, i Växjö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

För att komma fram till innovativa lösningar för en hållbar utveckling krävs det att experter från olika discipliner samarbetar. På detta masterprogram bidrar du med din kompetens och kunskap inom ekonomi i en kreativ samarbetsmiljö. Du studerar tillsammans med såväl ekonomistudenter som teknik- och designstudenter för att gemensamt komma fram till de mest innovativa lösningarna, såväl från ett teoretiskt som från ett praktiskt perspektiv.Vi behöver samarbeta över olika kunskapsområden för att bemöta de utmaningar som mänskligheten står inför gällande miljöfrågor och sociala frågor. Att vara yrkesverksam inom ekonomi och samtidigt ha fördjupad kunskap inom andra områden kommer att vara en viktig faktor i arbetet för en hållbar utveckling. Detta masterprogram i Innovation genom ekonomi, teknik och design är unikt på så sätt att det möjliggör samarbete mellan studenter från programmets tre olika inriktningar: ekonomi, teknik och design. Detta innebär att du får flera olika perspektiv på de projekt och uppgifter som genomförs under programmets gång, såväl från ett teoretiskt som från ett praktiskt perspektiv. Då du lär dig att samarbeta med personer som har olika kompetenser och erfarenheter blir du attraktiv på arbetsmarknaden tack vare din unika multidisciplinära kompetens.Som student på inriktning ekonomi kan du vidareutveckla din kunskap inom ett stort antal akademiska ämnen, såsom marknadsföring, konsumentbeteende och konsumtionsmodeller, försörjningskedjor och cirkulära ekonomier, innovativa affärsmodeller och kostnadseffektivt innovationstänk. Andra ämnen som du kan fokusera på är målsättning och kostnadsberäkning, produktutveckling och affärsmodellcanvas, entreprenörskap, medborgerligt ledarskap och socialt företagande. Dessa aspekter utvecklas på ett unikt sätt genom en integration av akademiska ämnen såsom systemteknik och designtänkande, vilket bidrar med ett komplett och holistiskt ramverk till innovationsprocessen.För att programmet ska kunna bidra med den kunskap du behöver kring hur vi ska kunna möta de utmaningar mänskligheten står inför gällande miljöfrågor och sociala frågor kommer du även att få arbeta tillsammans med näringslivet under dina studier. Vi har ett särskilt nära partnerskap med IKEA och Södra genom ett strategiskt samarbete som kallas The Bridge. Detta samarbete bygger på FNs globala mål med fokus på hållbarhet, innovation och optimal förvaltning av lokala naturresurser och mänskliga resurser.Vi ser att den här typen av samarbete är nödvändigt för att kunna hantera hållbar samhällsförändring för att säkerställa såväl en trygg nutid som en trygg framtid, och att det utgör ett bra exempel på hur akademi och industri kan samarbeta för en hållbar utveckling.
För mer information om Innovation genom ekonomi, teknik och design - inriktning företagsekonomi, masterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:90 hp i huvudområdet företagsekonomi (inklusive ett examensarbete omfattande minst 15 hp) eller motsvarandeEngelska 6 eller motsvarande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Innovation genom ekonomi, teknik och design - inriktning företagsekonomi, masterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights