projektchef inom järnväg

Så blir du projektchef inom järnväg

Hur blir du projektchef inom järnväg? 

För dig som vill bli projektchef inom järnväg krävs en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi, alternativt annan liknande utbildning. Det är breda utbildningar som ger dig möjligheter att jobba inom många områden och olika befattningar.

Hitta utbildningar inom teknik här

Hitta utbildningar inom ekonomi här 

Vad gör en projektchef inom järnväg? 

Som projektchef inom järnväg har du en viktig roll i att ansvara för olika projekt. Du behöver se till att projekten blir klara inom bestämd tid och håller sig inom budgeten samt säkerställa att kundens förväntningar uppfylls. Projektchefen inom järnväg arbetar tillsammans med platschefen och leder produktionsprocessen. Rollen innebär även mycket kundkontakt. 

Yrket passar dig som är en problemlösare, är strukturerad och tycker om ledarskap. En projektchef inom järnväg har ett stort ansvar så du bör vara ansvarstagande.  

Källa: Trafikverket, järnvägsjobb.se

Framtidsutsikter för en projektchef inom järnväg

Det finns för tillfället ingen prognos för yrkets framtidsutsikter på Arbetsförmedlingen.


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranschen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Tillbaka till Järnvägsjobb

Senast uppdaterad: 16 feb 2023

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in