Signaltekniker

Är du en stresstålig person som gillar att arbeta utomhus? Tycker du om att jobba med problemlösning? Då kan signaltekniker vara ett yrke för dig. Läs mer om yrket här!

Signaltekniker ser till att det finns fungerande signalsystem inom järnvägen.

Vad innebär det att jobba som signaltekniker?

Arbetsuppgifterna handlar om underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av signalsystem. Arbetet sker till stor del utomhus och i arbetslag. Att vara flexibel, stresstålig och kunna lösa olika problem som uppstår är viktiga förmågor för signaltekniker. Signaltekniker arbetar hos järnvägsentreprenörer som bygger, driver och underhåller järnvägssystem. Det finns ett antal stora företag i branschen, men också några små företag. 


Arbetsuppgifter

Signaltekniker arbetar med drift, underhåll, felavhjälpning och byggnation av järnvägens signalsystem. Mycket av arbetet sker via digital informationsteknik.

Låter signaltekniker som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till signaltekniker


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen


Annonser