SFI-utbildning (Svenska för invandrare)

Kock - Lärlingsutbildning

Astar, i Solna
Längd
ca. 75 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter, kontakta oss för mer info se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
ca. 75 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter, kontakta oss för mer info se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Bemästra varma och kalla rätter med stjärnkvalitet som kock!

Restaurangbranschen har blivit en stor aktör på arbetsmarknaden och efterfrågan på utbildade kockar är stor. Utbildningen är till för dig som vill lära dig kockyrket men som inte har tillräckliga kunskaper i svenska. Under utbildningen kommer du bland annat lära dig delar av yrket på en restaurang eller ett storkök, yrkesteori och yrkessvenska läser du i skolan. Samtidigt som du lär dig yrket läser du också SFI. Utbildningen ger dig stora möjligheter att få ett jobb efter studierna.

För mer information om Kock - Lärlingsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Löpande starter, kontakta oss för mer info

  • Klassrum
  • Solna

Upplägg

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

OBS!
 Under praktik/lärlingsperiod kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidigare morgnar och helger.

Efter utbildningen

Eftersom konkurrensen inom restaurangbranschen är hård och kraven höga är det mycket lättare att få en anställning om du har genomfört en yrkesutbildning. Kockar kan arbeta på restauranger, i personalmatsalar, förskola och skolbespisningar eller på hotell. Man kan arbeta på stjärnkrogar eller fartyg, man kan också arbeta i storkök, i matbutiker eller inom livsmedelsindustrin. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.

Examen, diplom m.m.

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du ligger på SFI C eller D-nivå eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Reportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kock - Lärlingsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Astar
Solna torg 3
171 73 Solna

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...

Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Highlights