YH-utbildning

Mobila System & GIT

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+3 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+3 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Mobila System och GIT

Utbilda dig inom Mobila System & GIT

Den här utbildningen ger dig möjligheten att koppla samman geografisk IT med den mobila tekniken. Du kommer efter utbildningen att kunna förstå, administrera och tillämpa geografisk informationsteknik (GIT), samt skapa egna geografiska informationssystem (GIS) i både desktop-, webb och mobil miljö. Du kommer under utbildningen även att få möjlighet att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare inom olika branscher.

Mer specifikt får du:

 • Lära dig de ledande GIS-plattformarna ArcGIS, MapInfo och QGIS (Open Source)
 • Lära dig objektorienterad programmering med fokus på GIT/GIS
 • En djupare förståelse för arkitektur hos ett komplett GIS
 • Kunskaper om utveckling av mobila appar
 • Lära dig tekniken bakom mätning med totalstation och GPS
 • Lära dig processen kring planering och genomförande av projekt


Undervisningen

Utbildningen bedrivs nästan uteslutande på distans med undantag av LIA (Lärande i Arbete). Med hjälp av vår lättmanövrerade och pedagogiska studieportal får du tillgång till allt material dygnet runt, året runt! Du får tillgång till allt från förinspelade föreläsningar till övningsmaterial och det bästa med vår utbildning att du får tillgång till nästan alla nödvändiga programvaror helt kostnadsfritt via vår terminalserver! På så sätt behöver du inte oroa dig om versionsnummer, kompabilitet eller enorma programkostnader utan istället helt fokusera på att lära dig verktygen. Vi har även veckovisa labbtillfällen över nätet där du får chansen att diskutera och ställa frågor. Förutom detta tillkommer även flertalet intressanta gästföreläsningar från branschen. Denna utbildning berättigar dig till studiestöd (CSN).

Yrkesroller och arbetsmarknad

Mobila System och GIT är en mycket bred utbildning och kan därför leda till en mängd olika yrkesroller. Bland dessa så återfinns bland annat GIS-utvecklare, GIS-samordnare, projektledare, konsult, samhällsplanerare, applikations-/systemutvecklare, mättekniker, med flera. Dessa yrkesroller finns i sin tur representerade inom en mängd olika branscher både inom privat och inom offentlig sektor. 

Branschen

Att koppla samman data med ett geografiskt läge öppnar upp för en värld av tekniska analyser som kan vara användbara och många gånger avgörande vid beslutsfattande. Det är t.ex. mätteknikerns jobb att mäta in nivåskillnader och avstånd vid planering av ett bygge. Det är en GIS-analys som ligger till grund för i vilken riktning eld sprider sig vid en skogsbrand. Det är ett GIS-system som styr ruttoptimeringen i din GPS. GIS återfinns i majoriteten av de funktioner, stora som små, som vi idag tar för givna. Var med att utveckla framtidens teknologi du också! Sök till Mobila System och GIT.

För mer information om Mobila System & GIT, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 startdatum

2 september, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-05-26

september 2025

 • Distans
 • Distans

september 2026

 • Distans
 • Distans

Varför välja Ocellus Information Systems AB?

Två LIA-omgångar

CSN-berättigad

Distans

LIA- Lärande i arbete

Lärande i arbetet -LIA

Här får du chansen att verkligen applicera dina nya kunskaper i riktiga projekt och arbetsuppgifter. Att få kontakt med en arbetsplats inom sin blivande yrkesgrupp är en viktig förutsättning för att kunna börja knyta kontakter och skapa ett nätverk. Detta ökar chanserna till att få en anställning efter avklarad utbildning samtidigt som denna tid kommer att ge dig en koppling mellan den teori du jobbat med och de faktiska arbetsuppgifterna. Vi uppmuntrar våra studenter att söka egna praktikplatser eftersom vi sett att det är högt uppskattat hos LIA-mottagarna. Till skillnad från många andra utbildare så hjälper vi vid behov till att söka och förmedla praktikplatser för att på så sätt säkerställa att alla når ett så bra resultat som möjligt.

21 veckor, 105 YH-poäng LIA - Lärande i Arbete.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet 

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Särskilda förkunskaper/villkor

Grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan samt lägsta betyget Godkänt eller E i kurserna Svenska B/2 och Engelska B/6 eller motsvarande. Du behöver även ha förkunskaper motsvarande gymnasiekursen Datorteknik 1a med lägsta betyget Godkänt/E.

Saknar du de formella förkunskapskraven så kan du söka baserat på reell kompetens, det vill säga kunskaper som du införskaffat via till exempel arbete eller praktik. Skicka i så fall med underlag i ansökan där du kan styrka förkunskapskraven på annat sätt.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkesexamen och du får även ett Europass.

Europass är ett intyg som möjliggör att meriter och kvalifikationer kan beskrivas på samma sätt och värderas lika i hela EU. Intyget följer med som ett komplement till alla examensbevis.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kostnader för t.ex. kurslitteratur och övningsmaterial kan tillkomma.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Mobila System & GIT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sofia
21 nov 2022
Toppen!

Verkligen en toppenbra utbildning! Man får tydliga instruktioner och börjar i rätt ände från grunden. Efter min utbildning på Ocellus Information Systems har mitt liv totalt...

Visa mer
2/5
Elev 20-22
01 jul 2022
Inte tillräcklig

+ Ger bra grunder I GIS, testa lite av programmering och Geodesi/Mät - Gamla uppgifter och äldre programvaror. En kursbok och två lärare under hela utbildningen. Ganska spret...

OCELLUS
07 jul 2022
Hej, och tack för din recension! Vad tråkigt att din upplevelse av utbildningen inte ...
Visa mer
5/5
GIS-student
25 jun 2022
En utmärkt utbildning

Denna utbildning har gett mig breda kunskaper inom GIS, alltifrån fjärranalys till siktanalys med mera. Ämnet är otroligt intressant och i kombination med LIA-praktiken har jag ...

Visa mer
Ocellus Information Systems AB

OCELLUS Information Systems AB startade 1996. Företaget började tidigt med konsulttjänster och applikationsutveckling. Utbildningssidan växte sig med tiden allt starkare i och med att GIS-användandet i landet ökade och det fanns ett växande behov av grundläggande kunskaper inom GIS i...

Läs mer om Ocellus Information Systems AB och visa alla utbildningar.

Highlights