YH-utbildning

Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar, i Linköping (+2 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
2 september, 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

13 januari, 2025

  • Klassrum
  • Linköping

Om utbildningen

Bregqvists YH-utbildning till Medicinsk massageterapeut

Medicinsk massageterapeut, 400 YH-poäng

En Medicinsk massageterapeut arbetar bland annat med aktiv företagsfriskvård. Med detta menas en person som kompletterar företagets hälsovård med friskvård för att i tid se tendenser till förändringar i fysisk eller psykisk hälsa.
Som medicinsk massageterapeut har du gedigen kompetens inom manuell terapi. I detta ingår bland annat terapeutiska massagebehandlingar och omfattande test- och undersökningsmetodik med tillhörande dokumentation. Du lär dig specifika behandlingsmetoder och att kunna förstå orsakssamband för de mest frekventa skadorna inom rörelseorganen och rehabilitering av dessa.
Du kommer också kunna lägga upp individuellt anpassade träningsprogram och ge kostråd.
Som Medicinsk massageterapeut kan du arbeta både som egenföretagare och som anställd eller konsult på företag.

Arbetsmarknad, över 90% har jobb
YH-myndigheten för statistik över hur man etablerat sig på arbetsmarknaden cirka ett halvår efter examen från våra YH-utbildningar.
De tre senaste årens statistik visar att 92% jobbar inom området. Av dessa har cirka 60% en anställning och cirka 40% jobbar som egenföretagare.

För mer information om Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktik

En YH-utbildning har en mycket stark koppling till arbetslivet och under cirka 30% av utbildningen är de studerande ute på det som kallas Lärande I Arbete (LIA). Under dessa perioder ska de studerande göra praktik på till exempel arbetsplatser eller föreningar.

Under LIA-perioderna ges goda möjligheter att utveckla sin yrkesskicklighet. Man får på ett naturligt och verklighetsnära sätt tillämpa sina kunskaper inom massage och friskvård samt praktiskt arbeta med hälsoutveckling. Man får träna på professionellt bemötande samt förtroendefullt samarbete med såväl kund som övriga yrkesutövare och medarbetare. LIA-perioderna är också ett utmärkt tillfälle att börja etablera sig på arbetsmarknaden.

Kvalitetssäkrad utbildning

YH-myndigheten ställer stora krav på kvalitet för att en skola ska få anordna en YH-utbildning. Kraven omfattar både utbildningskvalite och skolans allmänna kvalitetsarbete.

En mycket viktig kvalitetsfaktor, som YH-myndigheten bedömer, är att utbildningen uppfyller arbetsmarknadens behov.

Så ansöker du

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet är till exemel slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng. Om du gått ut gymnasiet sommaren 2014, eller senare, är det gymnasieexamen som gäller. Läs mer om regler för behörighet på yrkeshögskolanshemsida under om ansökan och behörighet. 

Särskild behörighet

Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2 och 3 och Engelska 5 från gymnasieskolan.I äldre gymnasiebetyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen. För att få ut examen krävs godkänt på alla kurser.

I utbildningen ingår också delmoment som ger separata certifikat och licenser. Du får bland annat möjlighet att bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör och licensierad Personlig tränare.

Kostnader

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Till massagepraktiken som ska göras på hemorten behövs också en massagebänk. Kostnaden för obligatoriskt litteratur och annat kursmaterial är preliminärt beräknat till cirka 9000 kronor och en massage-bänk kostar cirka 4500 kronor via Bergqvist.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Medicinsk massageterapeut, CSN-berättigad

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Bergqvist Utbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård. Bergqvists yrkesutbildningar...

Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights