Yrkesutbildning

Massageterapeut med helhetssyn

Längd
400 timmar
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
400 timmar
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Massageterapeut med helhetssyn (Går att kvalitetssäkra och Certifiera)

Utbildning till massageterapeut med helhetssyn (går att kvalitetssäkra och/eller certifiera) är för dig som är kvalitetssäkrad /certifierad massör med helhetssyn, och som vill fördjupa dig i svårare muskelproblematik, och kunna ge mer djupgående behandlingar.

Som blivande massageterapeut i vår skola bygger du på och fördjupar dina kunskaper som massör, här får du fördjupade kunskaper inom anatomi, fysiologi, skadelära, muskelfunktionsdiagnostik, terapeutisk töjning, känslor och energiers påverkan, djupgående massage samt sjukdomslära. Med den fördjupade kunskapen kommer du att kunna behandla specifika skador, behandla problem i rörelseapparaten och ge smärtlindring i densamma.

Du får lära dig att göra en hållningsanalys genom att se på kroppen från olika håll för att kunna avgöra vad som är grundorsaken till, till exempel, en smärtbild. Utifrån denna analys får du lära dig att göra en behandlingsplan för vilka muskler och behandlingar och i vilken ordning du ska arbeta för att få din klients muskler att fungera optimalt. Du får lära dig grundläggande problemlösning och tester i rörlighet där du kan använda dina fördjupade kunskaper för att återställa balans och rörlighet hos dina klienter. En kropp i balans med ett bra flöde är självläkande.

Vi går också djupare ned i förståelsen för hur vi kan få ett hållbart arbetssätt både fysiskt och emotionellt, hur du som massör kan jobba hållbart på alla plan. Vi kommer att fördjupa oss mer i kopplingen mellan fysiska muskelspänningar/obalans och känslomässiga blockeringar, och hur du som massör kan hantera dessa. Under denna utbildning får du fördjupad förståelse i hur allt hänger ihop och att man som terapeut behöver se helheten för att kunna hjälpa sina klienter på bästa sätt. Hos oss får du lära dig att bemöta problemen från flera olika håll så att en djupgående läkning kan ske.

Förkunskaper:

  • kvalitetssäkrad / Certifierad massör med helhetssyn från vår skola, eller
  • kvalitetssäkrad / Certifierad massör från annan skola, samt våra två fördjupningskurser del 1, i djupgående massage, och känslor och energiers påverkan.
För mer information om Massageterapeut med helhetssyn, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Kungälv

Varför välja The Holistic LifeCenter Academy?

Erbjuder delbetalning

Bli certifierad

Kombinera arbete
med studier

Examen & Intyg

Vår utbildning till massageterapeut med helhetssyn är godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund och Komplementermedicinska Riksförbundet.

Efter avslutad utbildning kan du söka medlemskap hos Kroppsterapeuternas yrkesförbund och blir genom dem kvalitetssäkrad massör. Din certifiering söker du hos Komplementärmedicinska Riksförbundet.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Massageterapeut med helhetssyn

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
The Holistic LifeCenter Academy
Tvetgatan 9
442 33 Kungälv

Lär dig hjälpa och förstå hela människan
- The Holistic LifeCenter Academy

Välkommen till vårt härliga Center med helhetssyn. Hos oss lär du dig om hela människan, vi har allt från yrkesutbildningar, fortbildningar, kurser, konferenser, workshops, föreläsningar och behandlingar, allt för ett friskt och hållbart liv. Vad du än väljer att gå...

Läs mer om The Holistic LifeCenter Academy och visa alla utbildningar.

Highlights