Naprapathögskolan

i Stockholm (+ 1 orter)
Få mer information om skolan 👍

Videoreportage

Om skolan

Naprapathögskolan

Utbilda dig till naprapat vid Nordens största högskola inom manuell medicin på Naprapathögskolan i Stockholm!

Privat högskola med över 50 års erfarenhet

Naprapathögskolan i Stockholm är en privat högskola som grundades 1970. Skolan är den största i Norden inom manuell medicin och har ca 400 studenter, varav omkring en tredjedel är från Norge.

Naprapat­högskolans vision

Naprapat­högskolans vision är att vara en av världens ledande utbildningar inom manuell medicin, att stödja och bedriva forskning av hög internationell kvalitet inom manuell medicin i allmänhet och naprapati i synnerhet samt att befästa och utveckla naprapatins roll i samhället.

Motiverade studenter och stark gemenskap

Naprapathögskolans studenter kännetecknas av hög motivation och ett stort intresse av att arbeta med människor. Detta är viktiga förutsättningar för att lyckas som naprapat. Naprapathögskolan är också känd för sin goda sammanhållning och starka gemenskap studiekamrater emellan.

Studentkår

Naprapathögskolans studentkår grundades 1975 och som medlem i studentkåren kan du vara med och påverka beslut som fattas om utbildningens innehåll och upplägg. Studentkåren anordnar också pubkvällar, fester och idrottsaktiviteter.

Om Naprapathögskolan

Naprapathögskolan flyttade 2007 till Norra Djurgårdsstaden och det natursköna och historiskt välkända Kräftriket invid Brunnsviken, ett område tillhörande Stockholms Universitet.

I ett kreativt samarbete mellan Naprapathögskolan och Akademiska Hus totalrenoverades 2007 fastigheten för att anpassas till naprapatutbildningens behov.

Kräftriket är en inspirerande och stimulerande plats för studier med närhet till caféer och restauranger. I Frescatihallen finns tillgång till gym och idrottslokaler. I området kring Brunnsviken finns också goda möjligheter till utomhusaktiviteter såsom rodd, löpning och långfärdsskridskor.

I Kräftriket bedrivs den teoretiska och praktiska utbildningen, medan den kliniska praktiken genomförs på Naprapathögskolans klinik vid Odenplan i centrala Stockholm.

Naprapathögskolans klinik störst i Norden

Naprapathögskolans klinik är den största i sitt slag i Norden och årligen genomförs cirka 37 000 behandlingar fördelat på omkring 12 000 patienter.

Din framtida karriär

Som student vid Naprapathögskolan får du uppleva en utvecklande och lärorik studietid och därefter väntar dig ett intressant och givande yrkesliv.


För mer information om Naprapathögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Naprapathögskolan

Varför välja Naprapathögskolan?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Utbildningar

Yrkesutbildning
Vård / Omsorg
Naprapat Utbildningsform Längd Ort
Naprapatprogrammet Klassrum 4 år Stockholm
Kurser
Idrott / Sport
Personlig tränare
Personlig Tränare Klassrum 7 dagar Stockholm
Vård / Omsorg
Naprapat
Introduktionskurs Distans med träffar Flera orter (2)
Massagekurs Klassrum 6 dagar Stockholm
Stretchingkurs Klassrum 4 dagar Stockholm

Vanliga frågor

 • En naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och funktionella besvär i rörelse- och stödjeorganen. Naprapati är en form av manuell medicin vilket innebär att naprapaten använder sina händer för att utföra behandlingen. Läs mer om vad en naprapat gör under rubriken Naprapati.

 • Naprapati är en väletablerad och efterfrågad behandlingsform. Det finns naprapater som arbetar inom friskvård, sjukvård, företagshälsovård, idrottsrörelsen och inom den landstingsfinansierade vården.Behovet av naprapater är stort. Besvär i muskler och leder är en av vår tids största folksjukdomar och en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivningar inom arbetslivet.

 • Naprapathögskolan tillämpar ett system med meritpoäng. Det system vi använder bygger på dina tidigare erfarenheter av utbildning och arbete. Meritpoäng kan du få för till exempel:

  - Högskoleutbildning (minst 30 högskolepoäng)

  - Utbildning inom manuell medicin, till exempel massageutbildning

  - Praktik hos legitimerad naprapat, kiropraktor eller sjukgymnast

 • Naprapatutbildningen har högt söktryck med omkring 200-350 sökande per år.

 • För sökande med betyg från Sverige brukar de som antas i den ordinarie antagningen ha från ca 16 poäng och uppåt inklusive meritpoäng. För sökande med betyg från Norge brukar de som antas i den ordinarie antagningen ha från ca 4,2 poäng och uppåt inklusive meritpoäng.Sökande med betyg från Sverige kan få max 6,0 i meritpoäng och sökande från Norge max 1,5.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Naprapathögskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Naprapathögskolan

Kräftriket 23 A
114 19 Stockholm

Tel: 08-16 01 20
naprapathogskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 125 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
FM
22 dec 2022

En (hittills) väldigt bra och gedigen utbildning som berör många olika ämnen. Den teoretiska kunskapen inom naprapati får man omsätta till praktiska färdigheter ute på skolklini...

Visa mer
5/5
Adam Erwald
21 dec 2022
För dig som brinner för hälsa

En fantastisk skola med kompetenta lärare och mycket praktisk undervisning redan från år 1. Ger en bred medicinsk bas och troligtvis sveriges bästa idrottsmedicinska kurs.

5/5
Melina
20 dec 2022

Jag är så tacksam över att få vara en del av denna skola, och att jag får chansen att lära mig om manuell terapi. Naprapathögskolan är en skola som ger oss en stor bredd av kuns...

Visa mer
Highlights