Visar 1-20 av 2266 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 2266 träffar
1
2
3
4
...
114

Plugga utomlands

Läs en distansutbildning och plugga var du vill

Att studera på distans öppnar nya vägar för dig som vill läsa en speciell utbildning utan att behöva flytta till ny ort. Idag erbjuder de flesta universitet och högskolor distansutbildningar för kortare kurser men också hela program, och utbudet ökar ständigt. 

Hur fungerar det att plugga på distans?

För att du över huvud taget ska kunna studera på distans krävs en dator med internetuppkoppling. Ett fåtal distansutbildningar kräver ett visst antal möten medan en del kurser eller utbildningar är helt webbaserade, detta betyder att man aldrig behöver resa till högskolans campusort varken vid introduktioner eller för tentamenstillfällen. Andra utbildningar har sina möten på olika lärcentra runtom i landet och då kan det vara smidigt att bo geografiskt nära. Det underlättar om du redan från början tar reda på när och var kursens möten ska äga rum.

Distansutbildning och det virtuella klassrummet

Högskolorna och universiteten har olika läroplattformar, där varje kurs har sin egen hemsida. På den sidan gör du inlägg, kommenterar dina klasskamraters inlägg, för diskussioner och ställer frågor till läraren. Föreläsningar och seminarium kan också hållas via videomöten, där du aktivt kan delta i diskussioner. 

Vilka utbildningar går att plugga på distans?

Utbudet är idag stort men du kan inte läsa allt på distans, du kan till exempel inte läsa till läkare på distans Men däremot är det möjligt att läsa till ingenjör och andra längre utbildningar. Exempel på några ämnesområden ur mängden är beteendevetenskap, data och it, ekonomi och administration, juridik, konstnärliga ämnen, medicin och vård, religionsvetenskap, språk och teknik.

YH-utbildningar på distans

Det finns många yrkeshögskoleutbildningar som ges på distans. Vissa sker helt på distans medan andra har fysiska träffar. YH-utbildningar till specialistsjuksköterska och tandsköterska är exempel på distansutbildningar med vissa fysiska träffar samt att LIA (praktik) sker på en arbetsplats. Exempel på YH-utbildningar som ges helt på distans är redovisningskonsult. 

Här hittar du alla YH-utbildningar som går att studera på distans!

Komvuxutbildningar på distans

Behöver du läsa in en kurs på komvux? Då kan du läsa den på distans! Det finns nämligen många olika komvuxkurser på distans, allt från biologi till retorik. Det finns även en del yrkesvuxprogram som du kan läsa på distans, exempel är barnskötare, elevassistent och undersköterska. 

Här hitta du alla komvuxutbildningar på distans!

Varför gå en distansutbildning? Är distansstudier lika bra som klassrumsundervisning?

Ja visst är distansstudier lika bra! 30 högskolepoäng är alltid 30 högskolepoäng. Kvalitetskraven är lika höga oavsett om du läser på campusorten eller på distans.

En bra anledning är att din "skola" på internet är öppen när det passar dig. Du bestämmer själv när du vill studera om det så är dag eller natt. Du bestämmer även själv var du vill studera; det kan vara hemma i lägenheten, ute på landet, kvällstid på kontoret etc. Det enda som krävs är i regel en dator med internetuppkoppling. Att studera på distans kan beskrivas som "frihet under ansvar" där ett visst mått av självdisciplin är viktigt.

Jämför dina favoriter