Yrkesvux/Program (Komvux)

Personbilsmekaniker

Bergstrands Vux, i Stockholm (+1 orter)
Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Bli framtidens personbilsmekaniker 

Gillar du fordon och att lösa problem? Då är området personbilsteknik mitt i prick. Du utbildas till en riktigt duktig fordonstekniker som har lätt att få jobb.

Du som väljer vuxenutbildningen Personbilsteknik gör ett val som är både tryggt och spännande. Tryggt eftersom bilverkstäder och andra företag är på jakt efter duktiga fordonstekniker och för att yrkets framtid är ljus. Spännande eftersom du utbildar dig till ett yrke med stora valmöjligheter och stor variation. Vill du framför allt serva bilar av ett visst märke? Vill du jobba på ett stort servicecenter eller grunda en egen verkstad?

Det finns saker som alla bilmekaniker behöver kunna. De kunskaperna och mycket mer får du på Bergstrands utbildningar. Du lär dig både att felsöka, utföra service och att reparera.

Elbilar och högteknologisk elektronik

Personbilsteknik ett område som utvecklas snabbt. Elbilar och högteknologisk elektronik har revolutionerat branschen och ställer nya krav på personbilstekniker.

Du som studerar personbilsteknik på Bergstrands får en utbildning i absolut framkant. När du är klar är dina kunskaper helt up-to-date med branschens verklighet.

Så går utbildningen till

På Bergstrands lär du dig allt från grunden så att du blir trygg i ditt yrke och har en bred plattform att stå på. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar.

I utbildningen ingå mycket praktik på riktiga fordonsverkstäder. Vi har ett nära samarbete med företag i fordonsbranschen och jobbar också tillsammans med flera racing- och rallyförare vilket gör att vi får meka med deras bilar.

För mer information om Personbilsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bergstrands Vux?

Bra kontakter med

näringsliv

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

Behörighet

  • Godkänd i svenska/svenska som andraspråk från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande. Godkänd i matematik från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande.

Ansökan hos kommunen

Beroende på vilken utbildning du vill söka och vilken kommun du bor i kan det vara olika tillvägagångssätt. Tag hjälp av ditt vägledningscentrum i din hemkommun. Det är alltid din hemkommun som bekostar din utbildning och som beslutar om du får starta utbildningen.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Personbilsmekaniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands Vux
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

Bergstrands Utbildningar

Framtidens yrkesfolk utbildas hos Bergstrands Utbildningar. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter utbildningen - då har vi lyckats med vårt uppdrag! Vi utbildar elever till yrken där det råder stor efterfrågan på arbetskraft. Våra...

Läs mer om Bergstrands Vux och visa alla utbildningar.

Highlights