Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Grebbestad
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Grebbestad
Scenkonst, Särskild kurs

Scenkonst

Scenkonst

Eget skapande genom devising. Ett årslångt äventyr i stadsfri bygd. En kurs för dig som är intresserad av att utveckla ditt sceniska skapande utifrån den fysiska teatern som bas.
Därtill kommer formulerande i skrift, mental träning, platsspecifik storytelling, improvisation och möten med en hästflocks ickehierarkiska förhållningssätt.

Vad gör vi på utbildningen?

Du kommer att vara deltagare på Grebbestad folkhögskola men kursen genomförs i huvudsak på Scenstudion Gerlesborg.

Det geografiska sammanhanget med närhet till Gerlesborgsskolan och havet har tillsammans attraherat konstnärer, arkitekter, ekobyggare, odlare, scenkonstnärer, stenskulpturer och båtbyggare till trakten under nu mer än sjuttio år.

Vi samlar deltagare från olika kulturer och olika konstnärliga områden vilket främjar det kreativa- och konstnärliga samtalet.

För mer information om Scenkonst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vad krävs för att söka?

Du ska fylla minst 18 år det år som kursen startar. Ring 0525-19920 för frågor rörande ansökan m m.

Ansökan & antagning

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här kursen och en . Bifoga ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Kursmoment

  • Fysisk- och plastisk träning
  • Improvisation och komposition
  • Röst- och  rytm övningar

Övningar som alla syftar till vakenhet och samspel.

  •  Mental träning och Coaching.

Du får personlig handledning i din utvecklings- och arbetsprocess med syftet att stärka tilliten till din egen konstnärliga röst och dina långsiktiga mål.

  • Reflektion och skrivande.

Förutom muntlig verbalisering kommer du under vägledning av författare ges möjlighet att utveckla ditt skrivande. Skrivande för scenen såväl som för att beskriva och presentera det egna arbetet.

  • Uppgiftsarbete. 

Utifrån den pågående arbetsprocessen formuleras uppgifter. Uppgifterna följs upp och handleds längs vägen och de större uppgiftsarbetena redovisas i tre steg:

1) Etappredovisning, 2) Intern redovisning, 3) Publikredovisning.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs är förhoppningen att deltagaren tillvaratagit möjligheten att utveckla sina verktyg; kroppslig medvetenhet, utveckling av röst och rytm, samt sin tillit till och förståelse för det egna skapandet.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du får själv betala för eventuellt material och studieresor vilket sammanlagt uppskattas till ca 4 000 kronor. Alla studerande betalar också en serviceavgift på 600 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Fortsatta studier

Efter avslutad kurs är förhoppningen att deltagaren tillvaratagit möjligheten att utveckla sina verktyg; kroppslig medvetenhet, utveckling av röst och rytm, samt sin tillit till och förståelse för det egna skapandet.

Grebbestads folkhögskola

Grebbestads folkhögskola

Grebbestads Folkhögskola erbjuder elva kurser, nyrenoverat internat, fina klassrum, gymnastiksal, gym, fotolabb, klättervägg, flygel och bibliotek. Sommarkurser, konferensverksamhet och en fantastisk utsikt.Mitt i Grebbestad i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola. Skolan ägs av Västra Götalandsregionen och grundades 1875 och hade...


Läs mer om Grebbestads folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Scenkonst

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Grebbestads folkhögskola

Tanumsvägen
457 72 Grebbestad

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Scenkonst från Grebbestads folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner