Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Skådespeleri

Molkoms Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Molkom
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Läs klart gymnasiet och studera skådespeleri

Vill du läsa klart gymnasiet och utveckla ditt intresse för skådespeleri? Hos oss kan du studerar skådespeleri för film och scen samtidigt som du läser in högskolebehörighet.

Skaffa gymnasiekompetens utifrån ditt intresse

Den här kursen är en allmän kurs, vilket innebär att du läser klart gymnasiet genom att skaffa de behörigheter du saknar. Ett perfekt tillfälle för dig som är intresserad av skådespeleri och vill öka dina chanser att studera vidare på eftergymnasiala skådespelarutbildningar. 

Skolan som spelar roll

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär stora möjligheter att anpassa utbildningen efter din förmåga och ditt sätt att lära dig. Till skillnad från andra skolformer, till exempel Komvux, studerar du i din egen takt. Molkoms folkhögskola är även rikligt utrustad för teater och film, med bland annat egen Black box. 

För mer information om Allmän kurs - Skådespeleri , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Molkoms Folkhögskola?

CSN-berättigad

Du väljer studietakt

Kursinnehåll

Agenda 2030

Skolans allmänna kurser är inriktade på FN:s globala mål, Agenda 2030.  Vi alla, var vi än bor på jorden tillsammans ska hitta lösningar för en hållbar värld. De 17 globala målen genomsyrar hela utbildningen. Du som studerar får insikt, kännedom och förankring i samhället. Det innebär studiebesök, föreläsningar, kännedom om samhällets funktioner och uppdrag samt temaarbeten med utgångspunkt i samhället.

Skådespeleri

I ämnet skådespeleri får di lära dig mer om din kropp, din röst och din fantasi. Du tränar dig i att tala och agera inför publik och kamera. Under året är du med och sätter upp och spelar i en föreställning samt medverkar i en film.

Samarbete på skolan

Vi har ett nära samarbete med skolans utbildning Skådespeleri – Film och teater.

Mål för utbildningen

Mål för utbildningen

Kursen syftar till att utveckla din självständighet, det egna ansvaret samt att träna dina ledaregenskaper och organisationsförmåga. Kursen är högskoleförberedande och för dig som vill studera på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Vi arbetar till viss del tematiskt och ämnesöverskridande, där mötet och gemenskap med andra är centralt. Du studerar i din egen takt på den nivå du befinner dig i nära samråd med studievägledare kring din studieplan.

I ämnet skådespeleri har du utöver våra lärare, och gästlärare ibland, även lektioner som leds av våra andraårselever på den särskilda (eftergymnasiala) kursen Skådespeleri, de är under utbildning till Film- och teaterpedagoger. Under vårterminen kommer du att få göra både teater och film, så det förekommer repetitioner även på kvällar och helger.Läs mer om att bo på vårt internat.

  • Grundläggande och/eller särskilda behörigheter för högre studier vid yrkeshögskola, högskola eller universitet
  • Kunskap om FN:s globala mål, Agenda 2030
  • God studievana inför högre studier
  • Stärkt i att arbeta tillsammans med andra
  • Stärkt självkänsla och självförtroende
  • Stärkt i att arbeta självständigt med eget ansvar

En förutsättning för att du ska lyckas med studierna och dina mål på allmän kurs är att du har en egen önskan om att studera och är beredd att tillsammans med andra deltagare och lärare söka kunskap samt mötas i samtal och diskussion kring lärandet.

Molkoms Folkhögskola

Välkommen till Molkoms Folkhögskola!

Vill du söka vidare till högre studier eller har du ett intresse inom film, skådespeleri eller hälsa som du vill utveckla eller jobba med? Då kan Molkoms folkhögskola vara platsen för dig. Du kommer studera i trevliga lokaler med modern...


Läs mer om Molkoms Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Skådespeleri

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Molkoms Folkhögskola

Mejerivägen 3 (Box 66)
660 60 Molkom

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Skådespeleri från Molkoms Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: