Visa studentum.se som: Mobil

Musikteaterutbildning

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Vellinge
3 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2022 - Vellinge
Musikteaterutbildning

Musikteaterutbildning

Vill du jobba med sång och teater? Läs en musikteaterutbildning!

Teater är så mycket mer än att agera. Sjunga är så mycket mer än att skapa toner. Det ena utesluter inte det andra. Idag har begreppet ”musikteater” blivit en genre som står för sig själv vid sidan av teater, opera, och musikal. Kursens fokus ligger på berättarteknik och kommer att ge dig verktyg för att utveckla sång och skådespeleri som gestaltningsform. Målet är också att ge dig en tydlig bild över ett yrke inom scenkonstområdet. Vi är en utbildning som ger dig möjlighet till högre studier, men även till att ta ditt första kliv ut i arbetslivet.

Om utbildningen

Kursen bygger på tre terminer och är eftergymnasial, bedrivs på heltid och är studiemedelsberättigande. Du kan söka till folkhögskola fr.o.m. hösten det år du fyller 19 år och/eller har avslutat dina gymnasiestudier. Vi tar in 20 stycken elever varje år och antagningen sker efter scenprov. Under veckan har du lärarledd tid i form av workshops, sång- och teaterklass. Utöver den lärarledda tiden förväntas du arbeta mycket på egen hand. Skolans faciliteter är öppna på kvällar och helger. Lärarna arbetar deltid eftersom de är aktivt yrkesutövande inom scenkonstområdet.

Utbildningen är uppdelad i fyra delmål och varje delmål innehåller ett projekt och en redovisning. Under de olika momenten kommer du möta personer från yrkeslivet som ger dig kunskap och inspiration. Studiebesök, gästföreläsningar och workshops kommer hållas för att ge dig en helhetsbild av hur yrkeslivet fungerar. Vi arbetar med teoretiska delar och grundläggande tekniska moment. Analys och metod är viktiga delar som genomsyrar utbildningen.

Vi jobbar också mycket med att förädla det som du redan kan, det du kan ut efter dina förutsättningar. Därför är arbetet med ditt självförtroende och din självkänsla, att våga stå för det man gör på scen, centralt på vår utbildning.Återkommande fraser på utbildningen är ”prestation står i vägen för utveckling” och ”man måste våga misslyckas för att lyckas”.

För mer information om Musikteaterutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Östra Grevie folkhögskola?

Samarbete med branscher

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Videoreportage

Så ansöker du

Utbildningen begränsas till 20 stycken antagna per år, som väljs efter bedömning av auditions. Till ditt scenprov behöver du ha förberett två sånger och en monolog från en förutbestämd lista. 

Under ditt scenprov blir du bedömd på: 

  • hur väl sökningsproven är förberedda
  • hur du använder texten
  • din fantasi och föreställningsförmåga
  • din personlighet
  • din samarbetsförmåga

Lämna en intresseanmälan för mer information om behörighetskrav. Du anmäler dig till utbildningen på skolans hemsida!

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

All undervisning på folkhögskolan är avgiftsfri. Däremot tillkommer 4000kr/termin för material, eventuella studieresor, försäkringar samt vissa gemensamma måltider.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare Östra Grevie folkhögskola

I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 600 kronor.


Östra Grevie folkhögskola Facebook

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här står vi för en fri och inkluderande...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikteaterutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Tel: 040 - 55 62 00
Fax 040 - 55 62 01
www.ostragreviefolkhogskola.com

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

R
Inspirerande och engagerade lärare som får i gång en toppenutbildning i en idyllisk landsby, kan det bli bättre?
Martina De Filippo
Jag har inte ett enda ont ord att säga om musikteaterutbildningen på Östra Grevie folkhögskola. Pedagogerna utmanar och inspirerar dagligen på sätt som jag inte visste var möjliga förut. I en trygg miljö lär man sig utmana sina egna gränser och utvecklas dagligen. Man lär sig att ta sitt arbete mer seriöst och sig själv mindre seriöst - vilket u...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 43 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikteaterutbildning från Östra Grevie folkhögskola, fyll i följande uppgifter: