Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Konst- och kulturutbildning

Högre musikalartistutbildning

Kulturama, i Stockholm
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
27 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
27 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Högre musikalartistutbildning

Högre Musikalartistutbildning är till för dig som redan har en utbildning som musikalartist/artist på eftergymnasial nivå och som vill vidareutveckla och bibehålla din teknik i sång, dans och teater. Utbildningen förfinar främst dina egenskaper inom teater och sång, så har du gått en mer dansbaserad utbildning är detta en god komplettering, där du i slutet ger du dig ut på en praktikperiod. Utbildningen går under dessa veckor över till heltid.

Vår undervisning

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Vårt unika lärarteam består av erfarna, välutbildade och skickliga pedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, musiker, koreografer och skådespelare. Du kommer att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som musikalartist, både individuellt och i ensemble.

Produktioner

Under utbildningens praktikperiod får du göra en ensembleroll i en produktion på en professionell teater.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största är har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra elever

Kulturama Musikalartistutbildning utvecklar distinkta och dynamiska artister med en utpräglad kompetens inom musikteater. Våra studerande går vidare till ett brett arbetsfält både nationellt och internationellt.

Kulturama Musikalartistutbildning har en lång tradition av studerande som efter avslutade studier hos oss gått vidare till HSM (Musikalhögskolan Artisten) i Göteborg och skolor utomlands, såsom Mountview Academy of London, AMDA New York/Los Angeles, New York Film Academy och Royal Academy of London m.fl

Våra samarbeten

Vi har alltid ett samarbete med teatrar runt om i landet. Tidigare har vi exempelvis förmedlat praktikplatser vid Länsteatern på Gotland.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan och antagningsprov

Audition

  • Dansprov: Jazzdans och improvisation

Du filmar in ditt dansprov och laddar upp det på YouTube eller Vimeo. Sammanlagt max 3 minuter. Bifoga länken till dansprovet i din ansökan.
OBS! Om du söker direkt från Kulturamas Musikalartistutbildning behöver du inte lämna in något dansprov.

Du blir sedan kallad till sång- och teaterprov samt intervju på plats i Kulturamahuset.

  • Sångprov: Förbered 3 valfria sånger. Juryn kommer att välja vilken av dessa de vill höra.
  • Teaterprov: Förbered en valfri monolog på ca 3-4 min.

Förkunskaper

Diplom eller intyg från tidigare musikalutbildning på eftergymnasial nivå eller/och arbetserfarenhet inom artistbranschen krävs.

Studiemedel

Kontakta Kulturama för information om studiemedel.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Högre musikalartistutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Terminsavgift:

27000 kr / termin

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högre musikalartistutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights