Visa studentum.se som: Mobil

Skådespelarutbildning på heltid

Kulturama
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
80 veckor uppdelat på 4 terminer
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Skådespelare på Kulturama

Under det första året på Kulturamas teaterutbildning arbetar vi med grundläggande skådespelarträning. Du kommer få undersöka och bli medveten om din sceniska förmåga.

Utbildningens innehåll

Genom improvisationer tränar du samspel, att driva en dramatisk situation, att utveckla och arbeta med olika karaktärer och att gemensamt berätta en historia. Du kommer få arbeta med olika former av dramatiska texter - både enskilt, i dialog och i ensemblespel. Arbetet fokuseras både på hantverksmässiga kunskaper såsom kroppen som instrument (röst, tal, fysisk rörlighet och det sceniska uttrycket) och den emotionella delen såsom fantasi, inlevelseförmåga, relation och samspel.

Arbetet kräver ett stort intresse och engagemang och vi förutsätter att du vill ägna dig åt skådespeleri i framtiden. Oavsett om du vill söka en teaterhögskola eller bilda egen grupp efter dina studier på Kulturama kommer du att få en gedigen utbildning där du får arbeta processinriktat med erfarna och stöttande pedagoger som sätter din utveckling i främsta rummet.

Teater är en kollektiv konstform där alla individer är lika viktiga och ju mer du ger till gruppen desto mer kommer du att utvecklas. Vi arbetar hårt med att skapa en grupp som är beredd att satsa allt!

I den fysiska teaterträningen integreras kropp, röst och medvetande i en träningsprocess som består av olika rörelse- och röstövningar och karaktärsarbete. Scenframställningen utgår från att träna scenisk gestaltning utifrån psykologiska motivationer. Dina egna upplevelser och känslor är med andra ord utgångspunkten i arbetet. Dessa två ämnen ligger till grund när vi gör en redovisning av arbetet i slutet av höstterminen och en avslutande föreställning på våren.

Under ditt andra år kommer du få arbeta mer produktionsinriktat med både klassisk och fysisk teater i olika projekt. Du får fördjupade kunskaper i skådespelarens arbete med sig själv och rollarbetet, för att kunna gestalta en roll på scenen eller framför en filmkamera. Den produktionsbaserade undervisningen sker i form av praktiskt arbete med rollen – rollgestaltning, rollinstudering, rollanalys och rolltolkning samt arbete med hela produktionsprocessen.

I den fysiska teaterträningen integreras rörelse, textarbete, karaktärsgestaltning samt scenframställning och bildar en pedagogisk och konstnärlig helhet. Du arbetar med olika produktioner i block där fokus ofta har legat på Commedia dell'Arte, modernistisk teater eller klassiska texter

Förutom den fysiska teaterträningen och produktionsarbetet ingår även röstteknik, scenografi och teaterhistoria.

Under produktionerna har du, under ledning av huvudläraren, eget produktionsansvar. Det gör att du lär dig processen runt själva skådespelararbetet också, som t ex scenografi, masktillverkning, turnéplanering, produktion och PR.

För mer information om Skådespelarutbildning på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet
Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kontakta skolan för mer information om hur du ansöker. 

Kostnader

Avgift

46 900 kr/termin

CSN-berättigad med rätt att söka merkostnadslån.

Kulturama

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...


Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skådespelarutbildning på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skådespelarutbildning på heltid från Kulturama, fyll i följande uppgifter: