Visa studentum.se som: Mobil

Ella Music-utbildningen

Gotlands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Fårösund
1-2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Ella Music-utbildningen

Ella Music-utbildningen

Ella Music-utbildningen

Ella Music-utbildningen är en musikutbildning med två inriktningar som vänder sig till kvinnor och transpersoner. Utbildningen är för dig som vill spela, framföra, skriva och producera musik i en kreativ lärandemiljö där vi lägger vikt vid att förändra normer inom musik och film.

Om utbildningen

Du väljer mellan två inriktningar på Ella Music-utbildningen. Den ena är Ella Pop-/Rock – att spela tillsammans i grupp och framföra musiken live på scen

Nytt för i år är att vi också erbjuder Ella Composer – att skriva musik för film och media!

Ella Pop/Rock och Ella Composer är ettåriga utbildningar med möjlighet till ett andra projektår.  Musikhuset Ella ligger precis vid havet där du får vistas i en inspirerande miljö tillsammans med andra studerande från hela landet. Som studerande får du tillgång till välutrustade repetitionslokaler, arbetsdatorer med musikprogrammet Pro Tools samt vår fina musikstudio. Efter genomgången utbildning kan du välja att söka vidare till andra utbildningar eller fortsätta med musiken på egen hand.

Välkommen med din ansökan!

För mer information om Ella Music-utbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Detta ska du bifoga till din ansökan till Ella Pop & Rocklinje. OBS! Ej originalhandlingar!

  • Betyg
  • Eventuellt arbetsbetyg/intyg 
  • Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen
  • Musikprov med en video eller demo

Musikprov till inriktningen Ella Pop-/Rock 

Du skickar två videofilmer där du framför ditt huvudinstrument varav minst en är en känd cover, alternativt skicka länkar där det är möjligt för oss att lyssna. Du får gärna därutöver skicka klipp med biinstrument eller annat som du vill komplettera med.

Musikprov till inriktningen Ella Composer för film och media

Vi vill att du skickar en 3 minuters egengjord komposition - exempelvis med någon filmisk inriktning, gärna synkroniserat till bild, kan även vara soundscape – bygge med ljud och musik. Formatet behöver vara mp3 eller wav, alternativt skicka en länk där det är möjligt för oss att lyssna. Obs endast en fil -  vid flera kompositioner – lägg ihop dem till en fil så att det blir max 3 minuter.

Antagning

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

Du får besked på mail via Schoolsoft. 

Utbildningens innehåll

Ella Composer – att skriva musik för film och media

Tyngdpunkten i Ella Composer är att du får kunskaper om hur du skriver musik mot bild. Under åk 1 studerar du olika tidsepokrar och genrer inom filmmusik. Vi ser filmer och analyserar musikens funktion. För att komponera musik för film behöver du både musikaliska, dramaturgiska och tekniska kunskaper vilket du får lära dig under utbildningen. Du får också lära dig olika kompositionstekniker och arbetsmetoder. Ämnen som ingår komposition, arrangering, musikteori, dramaturgi, ljudteori, musikprogrammet Pro Tools, studioinspelning, genus/intersektionalitet, ensemble, kommunikation, branschkunskap, bildhantering.

Delar av undervisningen bedrivs i projektform och vissa delar har även båda inriktningarna gemensamt. Möjlighet finns till samarbete med folkhögskolans FilmCrew- och Story-utbildningar. Därutöver har vi även ett brett nätverk och kommer ha samarbeten med branschen. Utöver den schemalagda tiden får du räkna med att även lägga ned egen tid.

Ella Composer åk 2 – projektår

Under projektåret får studerande vid Ella Composer fördjupa sig i att skriva musik för ett specifikt projekt, exempelvis kortfilm, dokumentärfilm etc.

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri men som studerande vid Ella Pop-/Rocklinje betalar du en avgift på 2.500 kronor per läsår för teknik och material. Kostnaden kan delas upp månadsvis under läsåret.

Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola

Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet....


Läs mer om Gotlands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ella Music-utbildningen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Gotlands folkhögskola

Storgatan 11
623 50 Hemse


Beställ information

För att få mer information om Ella Music-utbildningen via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner