Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Campus Ljungby
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Ljungby
3 år
Heltid
CSN-berättigad

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Att vara sjuksköterska innebär att möta människor i utsatta livssituationer med behov av vård. Idag är utbildningen både akademisk och yrkesinriktad. Den innehåller en spännande mix av teoretiska kurser och klinisk verksamhetsförlagd utbildning.

Kort om programmet

Huvudämnet är vårdvetenskap och handlar om människan och hennes upplevelse av sin hälsa och ohälsa, sitt lidande och vård. Sjuksköterskeprogrammet syftar till att vara en utbildning som ger dig redskap att i mötet med patienten och dennes familj främja liv och hälsa och lindra lidande. Bärande idé är att vårdandet alltid tar sin utgångspunkt i patientens värld och att hälsa kan upplevas trots lidande.
Du får en utbildning som gör dig väl förberedd att medverka i dagens och morgondagens hälso- och sjukvård både nationellt och internationellt. Du kommer att ges möjlighet till internationalisering via studentutbyte inom och utanför Europa. Programmet förbereder dig dels för fortsatta akademiska studier inom huvudområdet vårdvetenskap, dels ger det möjlighet att efter utbildningen fortsätta att studera till specialistsjuksköterska inom det område du finner mest intressant.

Utbildningen ges av Linnéuniversitetet vid Campus Ljungby.

För mer information om Sjuksköterskeprogrammet 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan sker senast 15 oktober via antagning.se. Anmälningskod: LNU-04132

För att bli antagen till utbildningen krävs Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2.

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen samt filosofie kandidatexamen i vårdvetenskap från Linnéuniversitetet. Sjuksköterskeexamen ligger till grund för Socialstyrelsens utfärdande av legitimation.

Campus Ljungby

Utbildning för verkligheten

Både Campus Ljungby och deras partnerföretag tycker att man som student ska utveckla sina kunskaper och kontakter ute i verkligheten. Därför tillbringar Campus Ljungbys studenter minst 20 procent av studietiden hos ett av dem. Du får skarpa uppdrag. Ni lär...


Läs mer om Campus Ljungby och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Ljungby

Stationsgatan
341 60 Ljungby

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterskeprogrammet 180 hp från Campus Ljungby, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: