Visa studentum.se som: Mobil

New York Film Academy, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles, New York
1 vecka till 3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Los Angeles
maj 2021

New York
maj 2021

Los Angeles
september 2021

New York
september 2021

New York Film Academy, Blueberry College & Universitet

New York Film Academy

Vill du studera film i USA?  Kanske studera till skådespelare och filmskapare? New York Film Academy, denna världsberömda film- och skådespelarskola i USA, skapades av legender inom filmindustrin för att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare och skådespelare.Studera på New York Film Academy!

New York Film Academy - New York eller Los Angeles

Med Blueberry kan du studera på Manhattan nära legendariska Broadway i New York eller i Hollywood i Los Angeles på samma område som Universal Studios. Kan du hitta en mer inspirerande miljö att utvecklas i?

Oavsett vilket campus du väljer kommer du befinna dig i själva hjärtat av filmindustrin och öka dina chanser att bli en framgångsrik skådespelare eller filmskapare. Vill du satsa på att bli musikalartist väljer du dock världens ledande musikalstad New York.

Tips: New York Film Academy finns även i Australien. 

Studera film i USA - Learning by Doing

Samtidigt som du lär dig filmens gedigna hantverk får du också frihet att utveckla din egen stil när du producerar filmer eller skådespelar framför kameran. Filosofin på NYFA är learning by doing. Redan den första veckan börjar du filma. Tempot är högt, räkna med att det blir en del jobb även på kvällar och helger.

Klasserna är små vilket möjliggör mycket personlig kontakt med lärarna. Vanligtvis är det 7-10 elever per grupp. Studenterna tävlar inte med varandra utan målet är att var och en ska utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina personliga förkunskaper och förutsättningar. Det krävs dock inga förkunskaper till de flesta programmen men du måste vara beredd att jobba hårt.

Varför ska du välja New York Film Academy? 

4 skäl att studera på New York Film Academy:

  • Världsberömd filmskola med lärare som själva arbetar i filmbranschen.
  • Fantastiska lägen på Manhattan i New York och i Hollywood i Los Angeles
  • Du börjar filma/skådespela i spännande projekt från dag 1. Du får även tillgång till Universal Studios!
  • Små klasser och mycket personlig kontakt med lärarna.

Filmskola med imponerande rykte

New York Film Academy (NYFA) grundades 1992 och har snabbt vunnit sig ett namn som en av USA:s absolut främsta filmskolor. Lärarna är mycket kvalificerade och jobbar oftast själva i filmbranschen. Här stöter man då och då på riktigt välkända ansikten som föreläser eller bara hälsar på i sin gamla skola, som till exempel Steven Spielberg, Kevin Spacey, Al Pacino och Seth Rogen. Pierce Brosnan och sönerna till Steven Spielberg hör till den stora skaran av kända före detta NYFA-studenter.

New York Film Academys campus i New York

New York Film Academy håller till i två byggnader i New York:Union Square och Battery Place. Huvudbyggnaden vid Union Square är en pampig, historisk byggnad – Tammany Hall. Battery Place ligger intill vackra Battery Park på södra Manhattan. Detta spektakulära läge erbjuder en fantastisk utsikt över Battery Park och Frihetsgudinnan. NYFA håller till på 2 våningar i byggnaden, som är en modern anläggning med hela 6690 kvadratmeter.

Studenterna filmar och skådespelar i alla stadens hörn – från China Town, East Village och Brooklyn till Times Square vid rusningstid.

New York Film Academys campus i Los Angeles

NYFA Los Angeles campus är beläget precis intill Universal Studios i Hollywood där filminspelningar med stora namn ständigt pågår. Självklart får du som student också tillgång till det stora området med kulisser för att spela in ditt eget material. Skolan ligger i Burbank, även känt som ”Media Capital of the World”. Burbank är hem för exempelvis NBC, Warner Bros Entertainment och Walt Disney Company. Här får du bästa tänkbara möjligheter att skapa dig en karriär i underhållningsindustrin. Det är helt enkelt här stjärnorna själva bor och jobbar.

Utbildningar på New York Film Academy

På New York Film Academy kan du studera bland annat film directing, film producing, screenwriting, cinematography, film editing, documentary filmmaking, acting, animation, photography, game design, musical theatre, graphic design, virtual reality, ESL och illustration.

I samarbete med New York Film Academy erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Kortare kurser – 1 till 8 veckor.
  • Conservatory Programs – 1 till 2 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 år.
För mer information om New York Film Academy, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till New York Film Academy ska du ha fullständiga gymnasiebetyg och goda kunskaper i engelska.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på New York Film Academy är berättigade till studiemedel från CSN med undantag för de kortare kurserna (1-8 veckor). Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader. 

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: New York Film Academy, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USARecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen New York Film Academy, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: