Visa studentum.se som: Mobil

Musikerlinje – inriktning soul/pop/rock/ensemble

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Fränsta
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Musikerlinje – inriktning soul/pop/rock/ensemble

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du bredda dig musikaliskt?

Musikerlinjen är till för dig som vill bredda dig musikaliskt och bli riktigt bra på att sjunga eller spela ditt instrument i live- eller studiosammanhang. Här får du även en stabil grund för högre musikstudier.

På Musikerlinjen får du spela mycket, möjlighet att utveckla en stor scenvana, samt spela in din musik. För dig som siktar på högre studier finns stora möjligheter att plocka på dig den kunskap som krävs för att genomföra antagningsproven.

På skolan finns utrustning inom scen, ljud, ljus och musikproduktion av hög kvalitet. Vid konserter och framträdanden arbetar vi professionellt med scenspråk, publikkontakt och ljud/ljussättning. Vi webbsänder även våra konserter. 

Individuell anpassning

Musikerlinjen har utöver den grundläggande undervisningen ett brett utbud av anpassade kurser. Dessa är till för att du ska kunna skräddarsy din tid individuellt. Den grundläggande utbildningen består av: Huvudinstrument, Ensemble, Musiklära, Gehör och Scenisk övning.

Exempel på anpassade kurser: 

  • Biinstrument
  • Vokalensemble
  • Improvisation
  • Ljudteknik
  • Musikproduktion
  • Sceniskt uttryck
  • Dans
  • Musiklära för högre studier

För mer information om Musikerlinje – inriktning soul/pop/rock/ensemble, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan görs via Schoolsoft på kursens hemsida. På hemsidan hittar du även utförligare information om hur antagningen går till. Urval sker genom antagningsprov.

Examen & Intyg

Vid godkänd avslutad utbildning får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Du förväntas vid avslutad utbildning ha fått erfarenhet av att musicera inom olika genrer, använda din röst i varierade vokala sammanhang och utvecklat din musikaliska kunskapsbas inom musiklära och gehör. Du har fått verktyg för att skapa musik utifrån olika processer - både rent teoretiska men också kreativa. Du har också fått en inblick i att arbeta målmedvetet mot såväl scen som mot studioproduktion, samt tillskansat dig kunskaper inom marknadsföring för både dig själv och/eller ditt band.

Du har fått möjlighet att skapa verktyg till att genomföra antagningsprov till högre studier.

Ålsta Folkhögskola Facebook

Kostnader

Materialavgift 1500kr/termin (med reservation för ändringar). Undervisningen är fri. I övrigt är undervisningen kostnadsfri och berättigad till studiestöd från CSN.

Ålsta Folkhögskola

Ålsta FolkhögskolaÅlsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är skolan för dig som vill kombinera fantastisk miljö med att få grundläggande behörighet eller utveckla och fördjupa ett intresse du redan har! Här kan du exempelvis studera: • Allmän kurs • Vokalartistlinjen • Musikerlinjen • Konstlinjen • Musikpedagoglinjen • Kvalificerad behandlingspedagog...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikerlinje – inriktning soul/pop/rock/ensemble

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
840 12 Fränsta

Recensioner

Niclas Forss Lindeberg
(4)
Ja jag kommer inte på nåt som kan förbättras mer än fler konserter utanför skolan så som ånge kulturnatt
Petter
(4)
Utbildningen är bra, men har genomgått förändringar som inte har varit till fördel gällande planering, info och struktur. 2 stycken lärare har slutat eller gått ner i tid och en ny lärare har tillkommit för detta år. Lärarna behöver hitta ett nytt och bra sätt att arbeta efter. Jag rekommenderar att nuvarande lärare pratar med tidigare lärare oc...
Visa mer
Gottfrid Sjödin
(4)
Jag har inte gått denna utbildning. Så min erfarenhet av den är inte så stor tyvärr, det jag kan säga är att de som gått denna utbildning har utvecklats och blivit bättre än de var när de började den
Beställ information

För att få mer information om Musikerlinje – inriktning soul/pop/rock/ensemble via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner