Utbildning inom administration utomlands

04 aug 2010
FRÅGA
Hej!

Jag är intresserad av att kanske läsa vidare till receptionist/assistent/sekreterare och dessutom utomlands. Vad är det för utbildning jag ska kolla på då?

Jag ska först jobba som aupair i Frankrike i ett år, kan jag läsa franska på distans? För om det är gratis så är det ju billigare än att gå på en språkskola väl i Frankrike, även om det också har sina fördelar.

Tacksam för svar.

Vänliga hälsningar,
Amanda

Svar:

Hej,

Visst kan du finna utbildningar utomlands som leder till ett yrke som receptionist/assistent/sekreterare. Enklaste sättet att finna matchande utbildningar till dessa yrken är att gå in på kategorin ekonomi/administration. Där kan du finna flera varierande utbildnignar, där några har en bredare ingång, och andra en mera inriktad profil.

Vad gäller franskastudier på distans, så finns det även flera utav den sorten. Vad gäller upplägget på utbildningarna så står det specificerat för respektive utbilnding, där du enklast kan kontakta utbildningsanordnaren för att få svar på dina frågor.

Du kan finna utbildningar inom administration utomlands, samt franskautbildningar som ges på distans här på Studentum.

Lycka till med dina framtida studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀