Utbytesstudier

28 maj 2010
FRÅGA
Hej,

Jag är intresserad av att studera franska i Grenoble. Undrar vilka universitet/högskolor i Sverige som har utbyte just i Grenoble.
Kan man skriva in sig på högskola endast för att plugga utomlands?
Tacksam för svar.

Svar:

Hej!

Tyvärr så finns det inget bra sätt för att se vilka universitet och högskolor som har utbyte med ett visst land eller en viss stad. För att ta reda på det måste du kontakta de olika skolorna som har den utbildning du skulle vilja läsa. Då kan du även få veta vilka regler de har kring sina utbytesstudier. Det vanligaste är att man går ett program på en svensk högskola för att sedan ta en utbytestermin eller ett utbytesår. Väldigt få skolor går med på att man bara pluggar utomlands.

Du kan istället välja att söka en utbildning utomlands. Det finns många agenter och förmedlare som hjälper dig att hitta rätt utbildning och sedan hjälper dig med ansökan. Du kan i de flesta fall få svenskt studiemedel även för de utbildningarna. Om det är just franska som språk du är intresserad av så kan du även åka på en språkresa.

Lycka till med dina framtida studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀