Komvuxutbildning på distans

21 maj 2010
FRÅGA
Hej,

Jag bor utomlands sen 1989 och har en 2-årig gymnasieutbilding. Jag skulle gärna vilja läsa in gymnasiets 3dje året svenska och engelska på distans. Det spelar ingen roll vid vilken skola, jag bor ju utomlands. Har googlat runt rejält, men hittar inte riktigt det jag leter efter. Har ni tips? Var kan jag läsa in gymnasiekompetens på distans?

Svar:

Hej!

Det du kan göra är att kontakta någon av de skolor som bedriver utbildning över internet. De fungerar ungefär som komvux. Det som du nog bör kontrollera är att du kan göra proven över nätet också eller om du kan kombinera dem med att du är i Sverige på besök.

Jag tycker dock att du ska kontakta en studie- och yrkesvägledare för att ta reda på hur det fungerar att kombinera nya kurser med äldre betyg så att du inte läser in något som du inte får använda. Hör av dig till den kommun du bodde i innan du flyttade utomlands för med hjälp.

Lycka till med dina framtida studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀