Utbildning Internationella relationer

13 maj 2010
FRÅGA
Hej!
Jag vill studera bistånd och utvecklingsstudier. Nu kanske det är kört i alla fall i år om det är försent att söka till högskola och folkhögskola.
Det finns ju kombinationer när man åker utomlands/språkresor t ex. Jag undrar om det finns något kvar jag skulle kunna välja, om det finns något närliggande, kurser etc. inför sådana studier?

Svar:

14 jan 2022

Hej!

Det behöver inte vara kört för att man har missat sista ansökningsdatum. På universitets- och högskolenivå kan man göra en sen anmälan och då hamna på reservlistan. Man kan komma in den vägen om programmet inte fyllt sina platser vid kursstart. Man kan också ta reda på vilka kurser som ingår i programmen och börja läsa dem som fristående kurser. Eventuellt kan du sedan få hoppa på programmet i efterhand om någon väljer att hoppa av.

Som du säkert har sett så finns det en kategori på studentum som heter Internationella relationer med underkategorierna utlandspraktikprogram/volontärarbete och utvecklingsstudier/bistånd. Där får du fram de utbildningar som skulle kunna passa dig.

Ett tips är att kika lite närmare på de Folkhögskoleutbildningar som har kurser i ämnet. Många av dem har långa utlandsvistelser inräknade i utbildningen. En del folkhögskolor håller dessutom sitt intag öppet fram till kursstart.

Det finns också flera språk- och volontärresearrangörer som gör resor till många olika länder i utvecklingsregioner. Väljer du den utbildningsformen kombinerar du volontärjobb med att du lär dig språket och mer om landets kultur.

Lycka till med dina framtida studier!

Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀