Utbildning till Zonterapeut

15 apr 2010
FRÅGA
Hejsan!
Lite av en djungel att hitta rätt. Så tar gärna lite hjälp av er. Jag skulle vilja hoppa på en utbildning till Zonterapeut så snart som möjligt då jag precis har blivit a-lös.
Ett problem är att jag måste kunna läsa det mesta på distans då jag är ensamstående med barn. Men några kurstillfällen då och då på skolan skulle jag kunna lösa. Vidare så ser jag att de flesta kräver grundkursen som introduktion inför själva yrkesutbildningen sen. Men på en del står det att det räcker med ett medicinskt basår motsvarande undersköterska, vilket jag redan är utbildad till, så jag har redan en del kunskaper i anatomi/fysiologi. Men räcker det så att jag kan hoppa på yrkesutbildningen direkt?
Det skulle självklart underlätta om utbildningen ligger så nära min hemstad Jönköping som bara möjligt.
Mvh Camilla =)

Svar:

Hej,

Visst finns det utbildningar till Zonterapeut på distans. Tyvärr är inte valmöjligheterna så många, men de finns.

Att studera på distans kan beskrivas som "frihet under ansvar" där ett stort mått av självdisciplin är viktigt.

För att du över huvud taget ska kunna studera en distansutbildning krävs en dator och internetuppkoppling. En del kurser är helt nät- eller webbaserade vilket betyder att du aldrig behöver resa till högskolans campusort, varken vid introduktioner eller vid tentamenstillfällen. Dock finns det ett fåtal som kräver ett visst antal möten under kursen. 

Det finns två distansutbildningar till Zonterapeut i dag, en utbildning som ges i Danmark, och en utbildning som ges i Stockholm.

Om du vill veta mer om utbildningarna kan du antingen gå vidare till utbildningsanordnarens hemsida, eller göra en intresseanmälan för att få mera information om utbildningen.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀